Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 16:11

Τραγωδία στoν Αμαζόνιο: Με εξαφάνιση από τον κορονοϊό απειλούνται οι Ιθαγενείς.

Τραγωδία στoν Αμαζόνιο: Με εξαφάνιση από τον κορονοϊό απειλούνται οι Ιθαγενείς. Τραγωδία στoν Αμαζόνιο: Με εξαφάνιση από τον κορονοϊό απειλούνται οι Ιθαγενείς.

Seen@World : Τραγωδία στoν Αμαζόνιο: Με εξαφάνιση από τον κορονοϊό απειλούνται οι Ιθαγενείς. Ο δήμαρχος της Aμαζονίας προειδοποιεί για επερχόμενη γενοκτονία καθώς εξαπλώνεται ο κορωνοϊός, την ίδια ώρα που και οι επιστήμονες φοβούνται ότι ο Αμαζόνιος θά 'ναι ή νέα δεξαμενή του νέου ιού.

Η Παναμερικανική Οργάνωση Υγείας (PAHO) προειδοποίησε προχθές ότι ο νέος κορωνοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα στην τριμερή περιοχή του Αμαζονίου μεταξύ Βραζιλίας, Κολομβίας και Περού και απειλεί να μολύνει απομακρυσμένες αυτόχθονες κοινότητες στο τροπικό δάσος.

Οι διευθυντές της PAHO συμμετείχαν σε μια διαδικτυακή συνδιάσκεψη γιά να ληφθούν ειδικά μέτρα για την προστασία ευάλωτων ομάδων μεταξύ των φτωχών και αυτόχθονων πληθυσμών της Αμερικής. Είπαν ότι η μετάδοση αυξάνεται γρήγορα σε πυκνοκατοικημένες παραμεθόριες πόλεις του Αμαζονίου, όπως το Manaus,το Leticia και το Iquitos,και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι τώρα ό COVID-19 εξαπλώνεται σε απομονωμένα χωριά.

Τη περασμένη Δευτέρα,ειδικοί στον τομέα της υγείας στη Βραζιλία δήλωσαν ότι η ασθένεια εξαπλώνεται τόσο γρήγορα μεταξύ των αυτόχθονων πληθυσμών στα πιο απομακρυσμένα μέρη του τροπικού δάσους του Αμαζονίου της Βραζιλίας,ώστε οι γιατροί λαμβάνουν τώρα ασθενείς σέ κρίσιμη κατάσταση από τον COVID-19 με αεροπλάνα διάσωσης μέ προορισμό στις λιγοστές μονάδες εντατικής θεραπείας γιά μιά τόσο συγκριτικά τεράστια περιοχή.

"Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 έχει αυξηθεί πολύ. Πετάμε περισσότερα αεροπλάνα πάνω από τα ποτάμια γιά νά διασώσουμε όσους μπορούμε. Είναι η τελευταία ευκαιρία να σώσουμε τη ζωή τους", δήλωσε ο Edson Santos Rodrigues, παιδίατρος που εργάζεται σε αεροπλάνα εκκένωσης πληθυσμών στόν Aμαζόνιο.

"Μερικές φορές, δεν φτάνουμε εκεί εγκαίρως, γιατί δεν μπορούμε να προσγειωθούμε τη νύχτα σε απομακρυσμένα αεροδρόμια που δεν έχουν φώτα", είπε καθώς επέστρεψε στην πόλη του Μάναους με έναν 26χρονο άνδρα της φυλής Tikuna, που αναπνέει μέσω μια δεξαμενής οξυγόνου στο αεροπλάνο.

Via enallaktikos.gr

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com