Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 16:54

Τανζανία: Ανθρακωρύχος έγινε μέσα σε μία βραδιά εκατομμυριούχος -Βρήκε τεράστιο πολύτιμο λίθο τανζανίτη

Εκατομμυριούχος εν μια νυκτί έγινε ένας ανθρακωρύχος στην Τανζανία, μετά την πώληση δύο πολύτιμων λίθων τανζανίτη, των μεγαλύτερων που έχουν βρεθεί ποτέ στη χώρα.

Ο Σανινίου Λάιζερ πήρε 3,4 εκατομμύρια δολάρια από το υπουργείο εξόρυξης της χώρας για τους πολύτιμους λίθους, οι οποίοι έχουν συνολικό βάρος 15 κιλών. «Θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι αύριο», δήλωσε ο Λάιζερ, ο οποίος είναι πατέρας πάνω από 30 παιδιών, στο BBC.

Ο τανζανίτης βρίσκεται μόνο στη Βόρεια Τανζανία και χρησιμοποιείται για την κατασκευή στολιδιών. Είναι ένας από τους σπανιότερους πολύτιμους λίθους στη Γη και ένας τοπικός γεωλόγος εκτιμά ότι μπορεί να εξαντληθεί εντελώς εντός των επόμενων 20 χρόνων. Η ελκυστικότητα του πολύτιμου αυτού λίθου έγκειται στην ποικιλία των αποχρώσεων, όπως το πράσινο, το κόκκινο, το μοβ και το μπλε. Η τιμή του καθορίζεται από τη σπανιότητά του – όσο καλύτερο το χρώμα και όσο πιο καθαρός είναι, τόσο υψηλότερη είναι και η τιμή.

Ο 52χρονος Λάιζερ, που έχει 4 συζύγους, είπε ότι θα σφάξει μία από τις αγελάδες του για να το γιορτάσει. Σχεδιάζει επίσης να επενδύσει στην κοινότητά του, στην περιοχή Σιμαντζίρο της Μανγιάρα: «Θέλω να χτίσω ένα εμπορικό κέντρο και ένα σχολείο. Θέλω να χτίσω αυτό το σχολείο κοντά στο σπίτι μου. Υπάρχουν πολλοί φτωχοί εδώ γύρω που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Δεν είμαι μορφωμένος, αλλά μου αρέσει να γίνονται τα πράγματα με επαγγελματικό τρόπο. Έτσι θα ήθελα τα παιδιά μου να διευθύνουν την επιχείρηση επαγγελματικά».

Όπως είπε, τα χρήματα που κέρδισε δεν θα αλλάξουν τον τρόπο ζωής του, ενώ θέλει να συνεχίσει να φροντίζει τις 2.000 αγελάδες του. Μερικοί ανθρακωρύχοι μικρής κλίμακας, όπως ο Λάιζερ, αποκτούν κυβερνητικές άδειες για να αναζητούν τανζανίτη, αλλά η παράνομη εξόρυξη είναι διαδεδομένη, ειδικά κοντά σε ορυχεία που ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες.

Via iefimerida.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φόβοι για δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ευρώπη
Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com