Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 11:50

Sonette Ehlers: "Μια μεσαιωνική συσκευή για μια μεσαιωνική πράξη".

Η Ehlers εφηύρε ένα προϊόν που ονόμασε RAPEaXe. Η Ehlers εφηύρε ένα προϊόν που ονόμασε RAPEaXe.

Ο βιασμός έγινε επιδημικός στη Νότια Αφρική, οπότε μία γιατρός η Sonette Ehlers, δημιούργησε ένα προϊόν που αμέσως τράβηξε την προσοχή στη χώρα της.

Tο όνομά μου είναι Sonnet Ehlers / Bryant.
Εργάζομαι ως τεχνικός αίματος και ιατρός ερευνητής από το 1967 στη Νότια Αφρική, όπου σύμφωνα με μια μελέτη που εδρεύει στην επαρχία Gauteng, 1 στις 4 γυναίκες βιάστηκαν στη διάρκεια της ζωής τους.
Τα στατιστικά στοιχεία για τa έγκλήματα, που κυκλοφόρησε η Νοτιοαφρικανική Αστυνομική Υπηρεσία το 2013, υποδηλώνουν ότι οι αναφορές των βιασμών είναι ελάχιστες.
Για δεκαετίες, έχω δει την πραγματικότητα αυτών των ζοφερών στατιστικών από πρώτο χέρι, ενώ αντιμετωπίζω τα θύματα των βιασμών..
Καθώς οι περιπτώσεις βιασμών ανεβαίνουν σε συγκλονιστικά ποσοστά και τα θύματα συνεχίζουν να παραβλέπονται από συστήματα δικαιοσύνης σε όλο τον κόσμο,  απαιτείται ριζική αντίδραση στη σεξουαλική βία.
Ήταν ένας ασθενής που με ώθησε να ακολουθήσω μια τέτοια απάντηση στην αρχή της καριέρας μου., με λόγια που δεν θα ξεχάσω ποτέ.
Αργά ένα βράδυ το 1969, εξέταζα μια γυναίκα που μόλις επέζησε μιας επίθεσης.
Κουνώντας τον τρόμο με δάκρυα που τρέχουν στο πρόσωπό της, είπε:
«Μακάρι να είχα δόντια εκεί κάτω.»
Της υποσχέθηκα ότι μια μέρα, θα έκανα κάτι για να βοηθήσω τους άλλους στην κατάστασή της.
Τώρα αρκετές δεκαετίες αργότερα, σκοπεύω να εκπληρώσω αυτήν την υπόσχεση μετατρέποντας την ιδέα της σε μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να δώσει στις γυναίκες μια ισχυρότερη ευκαιρία να δραπετεύσουν από τη σεξουαλική επίθεση και να φέρουν τους επιτιθέμενους τους στη δικαιοσύνη..

Η Ehlers εφηύρε ένα προϊόν που ονόμασε RAPEaXe.
Μοιάζει με σωλήνα που έχει τρίχες από μέσα. Η γυναίκα το εισάγει σαν ταμπόν στον κόλπο, με ένα απλικατέρ και αν ένας άντρας προσπαθήσει να την βιάσει, μαγκώνεται το πέος του στις "τρίχες" και πρέπει να πάει στα επείγοντα για να το αφαιρέσει. Όταν ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις λέγοντας ότι πρόκειται για μεσαιωνικό βασανιστήριο, η Έλλερ απάντησε λακωνικά: "Μια μεσαιωνική συσκευή για μια μεσαιωνική πράξη".