Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 20:49

Smart Forest City στο Cancun του Μεξικού

Η προτεινόμενη ιδέα της Smart Forest City – Cancun θα φιλοξενήσει 130.000 κατοίκους καθώς και 7.500.000 φυτά 400 διαφορετικών ειδών που θα επιλέξει ο βοτανολόγος και αρχιτέκτονας τοπίου Lauri Gatti.  Θα φυτευτούν περισσότερα από 200.000 δέντρα για να δημιουργήσουν μια αναλογία 2,3 δένδρων ανά κάτοικο, ενώ το υπόλοιπο της βλάστησης θα είναι κυρίως θάμνοι, πράσινες στέγες και κάθετοι κήποι.

Σχεδιαστής η εταιρεία αρχιτεκτονικής με έδρα το Μιλάνο, Stefano Boeri Architetti. Δημιουργημένο για την κλωστοϋφαντουργική εταιρία με έδρα την Ονδούρα και τον κτηματομεσίτη Grupo Karim, το Smart Forest City – Cancun είναι μια εναλλακτική πρόταση για σχέδια για μια εμπορική περιοχή στο μέρος αυτό.

Ο γενικός σχεδιασμός θα αναδασώσει μια περιοχή 557 εκταρίων – που χρησιμοποιείται επί του παρόντος ως λατομείο για ξενοδοχεία – και θα δημιουργήσει ανάπτυξη μικτής χρήσης που θα είναι απόλυτα αυτάρκης για τα τρόφιμα και την ενέργεια.

smartforestcity4

«Χάρη στα νέα δημόσια πάρκα και τους ιδιωτικούς κήπους, χάρη στις πράσινες στέγες και στις πράσινες προσόψεις, οι περιοχές που πραγματικά κατέχονται, θα επιστραφούν στη φύση μέσα από μια τέλεια ισορροπία μεταξύ της έκτασης των χώρων πρασίνου και του οικοδομικού αποτυπώματος», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Με τη βοήθεια της γερμανικής εταιρείας Transsolar, η ανάπτυξη μικτής χρήσης θα περιβάλλεται από ένα δαχτυλίδι από ηλιακούς συλλέκτες που παρέχουν αρκετή ανανεώσιμη ενέργεια για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων. Η πόλη θα περιλαμβάνει επίσης μια ζώνη αγροτικού πεδίου που περιβάλλει την αστική περιοχή.

smartforestcity5

Τα πεδία θα αρδεύονται από ένα κανάλι ύδρευσης τροφοδοτούμενο από έναν υποθαλάσσιο ναυτιλιακό αγωγό και θα επεξεργάζονται με πύργο αφαλάτωσης. Ο χώρος στάθμευσης για παραδοσιακά οχήματα θα βρίσκεται στην περιφέρεια της πόλης. Ένα σύστημα MIC (Mobility in Chain) θα παρέχει εσωτερικά ηλεκτρικά και ημιαυτόματα οχήματα για τη μεταφορά κατοίκων και επισκεπτών σε όλη την ανάπτυξη.

Ως κέντρο δοκιμών για βιώσιμη αστική ανάπτυξη, η πρόταση Smart Forest City – Cancun περιλαμβάνει ένα κέντρο προηγμένης έρευνας αρκετά μεγάλο για να φιλοξενεί διεθνείς οργανισμούς, πανεπιστημιακά τμήματα και εταιρείες. Το κέντρο θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης αφιερωμένες σε ζητήματα βιωσιμότητας και πράσινες υποδομές.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com