Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 11:00

ΗΠΑ: Το facebook βάζει τέλος στη ρητορική του μίσους

Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να παραμένουμε ένα βήμα μπροστά, βελτιώνοντας διαρκώς τα συστήματα μας, και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ειδικούς που θα ενισχύουν τις προσπάθειες μας». Το γραφείο τύπου του facebook εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, από την επόμενη εβδομάδα, τόσο το ίδιο όσο και το instagram θα απαγορεύουν τις όποιες αναρτήσεις σχετίζονται με την προώθηση της ρητορικής του μίσους καθώς και κάθε έκφραση υποστήριξης ή εξύμνησης της λευκής υπεροχής αλλά και εκείνες που τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού των φυλών.

«Οι αντιλήψεις αυτές συνδέονται με οργανώσεις που προωθούν το μίσος», ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο επίσημο ιστότοπο της εταιρείας.

«Δυστυχώς», συμπληρώνει η ανακοίνωση του facebook «θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θα προσπαθούν να ξεγελάσουν τα συστήματα μας και να εξαπλώσουν το μίσος. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να παραμένουμε ένα βήμα μπροστά, βελτιώνοντας διαρκώς τα συστήματα μας, την τεχνολογία μας, να εξελίσσουμε την τακτική μας και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ειδικούς που θα ενισχύουν τις προσπάθειες μας».

Το facebook, το Twitter και το YouTube δέχονται ολοένα και περισσότερες πιέσεις για να αφαιρέσουν το νεοναζιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο από τις ιστοσελίδες τους. Ο δράστης του μακελειού στα δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας είχε μεταδώσει την πράξη του ζωντανά μέσω του facebook, πριν από 12 ημέρες.

Το facebook ανέφερε επίσης ότι οι χρήστες που αναζητούν περιεχόμενο το οποίο σχετίζεται με τη ”λευκή υπεροχή” θα παραπέμπονται στη σελίδα της οργάνωσης Life After Hate, η οποία βοηθά ανθρώπους να φύγουν από ομάδες που στηρίζουν το μίσος.

Η Life After Hate δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει την απόφαση αυτή.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!