Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 00:57

Η Κομισιόν καλεί τους γίγαντες του Ίντερνετ να κινητοποιηθούν κατά της παραπληροφόρησης

Η Κομισιόν καλεί τους γίγαντες του Ίντερνετ να κινητοποιηθούν κατά της παραπληροφόρησης Η Κομισιόν καλεί τους γίγαντες του Ίντερνετ να κινητοποιηθούν κατά της παραπληροφόρησης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα το Facebook, το Google και το Twitter να «εντείνουν τις προσπάθειές τους» κατά της παραπληροφόρησης στο Ίντερνετ καθώς πλησιάζουν οι ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου 2019, επισείοντας την απειλή των υποχρεωτικών μέτρων σε περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι ανεπαρκή.
«Οφείλουμε να προχωρήσουμε περισσότερο και ταχύτερα πριν από τον Μάιο», διαβεβαίωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Τζούλιαν Κινγκ, αρμόδιος για τα θέματα ασφαλείας, κατά την παρουσίαση ενός πρώτου απολογισμού του μη υποχρεωτικού «Κώδικα συμπεριφοράς» ο οποίος υπογράφηκε το 2018 απ' αυτές τις ιντερνετικές πλατφόρμες.
«Κάποια πρόοδος έχει σημειωθεί, ιδιαίτερα όσον αφορά την κατάργηση ψεύτικων λογαριασμών και τον περιορισμό της προβολής ιστότοπων που προωθούν την παραπληροφόρηση», αναγνώρισε η Κομισιόν.

Όμως «επιπλέον μέτρα είναι απαραίτητα για να υπάρξει εγγύηση της πλήρους διαφάνειας των πολιτικών διαφημίσεων από τώρα μέχρι την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωπαϊκές εκλογές σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ», πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Επτροπή ζητεί επίσης από τις ιντερνετικές πλατφόρμες, που έχουν υπογράψει τον «Κώδικα συμπεριφοράς» (Facebook, Google, Twitter, Mozilla), να επιτρέπουν στους ερευνητές να έχουν «αρμόζουσα πρόσβαση» στα δεδομένα τους και να βελτιώσουν τη συνεργασία τους με τις αρχές των κρατών μελών.
Αναφορικά με τις επιχειρήσεις του κόσμου της διαφήμισης, η Κομισιόν εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι καμιά απ' αυτές δεν έχει υπογράψει τον «Κώδικα συμπεριφοράς», ο οποίος έχει υιοθετηθεί μόνο από τις επαγγελματικές ομοσπονδίες του κλάδου. 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!