Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 17:08

H εφημερίδα που τη διαβάζεις, τη φυτεύεις και ανθίζει !

Φωτό: Yoshinaka Ono Φωτό: Yoshinaka Ono
 
Ο λόγος για μια 100% αειφόρο εφημερίδα, που εφηύρε μια από τις γνωστότερες Εκδοτικές Εταιρίες στην Ιαπωνία: Aν την φυτεύσεις, θα φυτρώσει! Ονομάζεται «Πράσινη Εφημερίδα» και την ιδέα συνέλαβε ο εκδότης της διάσημης καθημερινής εφημερίδας "The Mainichi Shimbunsha", σε συνεργασία με την Dentsu Inc., μια από τις μεγαλύτερες Διαφημιστικές Εταιρείες της Ιαπωνίας!
Το χαρτί που μπορεί να φυτευθεί δεν αποτελεί είδηση, καθώς βρίσκεται στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια, συνιστά ένα μείγμα από ανακυκλώσιμο χαρτί, νερό και μικρά άνθη ή σπόρους βοτάνων και μπορεί εύκολα να παρασκευαστεί στο σπίτι. Στη συνέχεια, όταν τελειώσει κανείς με τη χρήση του, δεν το πετά, αλλά το σκίζει σε μικρά κομμάτια, το φυτεύει, το ποτίζει και μέσα με μερικές εβδομάδες αποκτά απροσδόκητα φυτά και λουλούδια.
Η εφαρμογή όμως της ανακάλυψης αυτής στην περίπτωση της καθημερινής εφημερίδας είναι πρωτότυπη! Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η Πράσινη Εφημερίδα δεν είναι η πρώτη αειφόρος πρωτοβουλία της συγκεκριμένης ιαπωνικής Εκδοτικής Εταιρείας. Η δέσμευσή της σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος είναι ήδη πασίγνωστη χάρη σε προηγούμενη διαφημιστική καμπάνια της, σχετικά με δωρεές νερού σε πληθυσμούς που υποφέρουν από δίψα και το σλόγκαν της είναι: «Η “Mainchi” δεν δραστηριοποιείται μόνο στον τομέα της πληροφόρησης, αλλά εστιάζει και στην εξεύρεση λύσεων σε φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα».
Η οικολογική εφημερίδα έχει τεράστια επιτυχία, η κυκλοφορία ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια Φύλλα ημερησίως σε όλη την ιαπωνική επικράτεια, με έσοδα που έφθασαν τα 80 εκατομμύρια Γιεν (περισσότερα από 700.000 δολάρια).
Via Goulandris Natural History Museum
 
Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com