Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 17:25

Γιαλίτσα Απαρίσιο νέα πρέσβειρα καλής θέλησης της UNESCO

Δασκάλα που κατά τύχη έγινε ηθοποιός και μάλιστα υποψήφια στα Όσκαρ για το 2019, η Ινδιάνα από το Μεξικό Γιαλίτσα Απαρίσιο ορίστηκε πρέσβειρα καλής θέλησης της UNESCO για τους αυτόχθονες πληθυσμούς.

Η Απαρίσιο που πρωταγωνίστησε στην ταινία "Roma" του Αλφόνσο Κουαρόν, "θα συνεισφέρει στο έργο της UNESCO για να διασφαλίσει την ένταξη και τα δικαιώματα των αυτοχθόνων λαών ανά την υφήλιο, μέσα από τη διάσωση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των αυτοχθόνων, την αναγνώριση της γνώσης των αυτοχθόνων ως προς τη διαχείριση του περιβάλλοντος, την προάσπιση της βιοποικιλότητας, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την ισότητα για τους αυτόχθονες λαούς στην πρόσβαση στην εκπαίδευση", τονίζει η γενική διευθύντρια της UNESCO Οντρέ Αζουλέ στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για τον διορισμό της Απαρίσιο.

ΑΠΕ

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!