Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 11:36

Αγωγός EastMed: Υπεγράφη το προσύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΠΑ και Energean Oil & Gas

Αγωγός EastMed: Υπεγράφη το προσύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΠΑ και Energean Oil & Gas Αγωγός EastMed: Υπεγράφη το προσύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΠΑ και Energean Oil & Gas

Yπεγράφη το Προσύμφωνο Συνεργασίας (Letter of Intent) μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Energean Oil & Gas για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού EastMed, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 12:00 στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι δύο αυτές εταιρείες διασφαλίζουν, ουσιαστικά, την εμπορική βιωσιμότητα του αγωγού EastMed, που θα υπογραφεί το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στη συμφωνία και τη σημασία της αναφέρθηκε κατά την εκδήλωση ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης υπογραμμίζοντας πως «συνδέεται με ένα σχέδιο ειρήνης και συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως πρόκειται για ένα σχέδιο που φέρνει «πιο κοντά ΕλλάδαΙσραήλ και Κύπρο» και δείχνει την αποφασιστικότητα των χωρών να προχωρήσουν μπροστά με ένα σχέδιο, αψηφώντας τις απειλές της Τουρκίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσκληση να παραστούν στην τελετή υπογραφής της ΔιακυβερνητικήςΣυμφωνίας οι πρώην υπουργοί Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΓιάννηςΜανιάτης από το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως «αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από τον κ. Μανιάτη επί κυβέρνησης Σαμαρά προχώρησε και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα ήταν απολύτως άτοπο να οικειοποιηθούμε μια δουλειά που ανήκει και σε άλλους».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως η κίνηση αυτή «εκτός όλων των άλλων, συμβολίζει και την εθνική μας ενότητα».

Πηγη Cnn.gr

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com