Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 08:33

Iman al Khatri και..."ο Δραπέτης του πίνακα"


Για να δείξει την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν οι Σύριοι από την απώλεια της αθωότητας στον εξαντλητικό αγώνα, η καλλιτέχνης, Iman Al Khatry, επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα για το σχέδιο της αποφοίτησής της...

Όπως αναφέρει η ίδια "αντικατοπτρίζει την κατάσταση των προσφύγων στο ταξίδι τους και στην αναζήτηση μιας ασφαλούς χώρας όπου μπορούν να ξαναρχίσουν τη ζωή τους. Αντανακλά τη θλίψη, τον πόνο και την ένταση που αισθάνονται καθώς εγκατέλειψαν τα σπίτια τους με το απαραίτητο και μόνο αυτά που μπορούν να αντέξουν οικονομικά... "
"Το πλαίσιο συμβολίζει την πατρίδα, η οποία μαστίζεται από πολέμους και κρίσεις, καταστρέφεται από συγκρούσεις και γίνεται χώρος που στερείται ανθρωπιάς".

iman1

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!