Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 10:12

Πεζοπορία στη λίμνη Τσιβλού απο τον ΣΠΟΚ ''Ο Ευκλής''

Λίμνη Τσιβλού Λίμνη Τσιβλού

Οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' εξορμούν στην Λίμνη Τσιβλού.

Λίμνη Τσιβλού, ένα στολίδι της φύσης !!

Δημιουργήθηκε όταν σημειώθηκε κατολίσθηση στην περιοχή το 1913, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν δύο χωριά. Ο όγκος της γης που αποσπάστηκε βίαια, έφραξε την κοίτη του ποταμού Κράθη, δημιουργώντας έτσι με τα νερά του δύο λίμνες. Με το πέρασμα των χρόνων η μία λίμνη ξεράθηκε, ενώ απέμεινε μόνο η προαναφερθείσα λίμνη που πήρε το όνομά της από το χωριό που υπήρχε εκεί.
Το βάθος της λίμνης έφτανε το 1938 τα 38 μέτρα. Σήμερα μετά από 94 χρόνια, η ομορφιά του τοπίου παραμένει μαγευτική. Έχει έκταση 200 στρέμματα και 80 μ. βάθος.

Η ήπια διαδρομή μας είναι 3:30 ώρες μαζί με τις στάσεις σε ένα ειδυλλιακό οικοσύστημα, θα πεζοπορήσουμε 7 χλμ. σε ένα πανέμορφο καστανοδάσος, ανάμεσα σε καταπράσινα έλατα και πεύκα, παράλληλα με τον ποταμό Κράθη !!
Ενδείκνυται για όλη την οικογένεια !!
Οι οροσειρές του Χελμού αγκαλιάζουν την Λίμνη Τσιβλού.
Τα πλατάνια, οι βελανιδιές, οι αμυγδαλιές, οι καλαμιές και η ρίγανη θα είναι φυτρωμένα ολόγυρα, δίνοντας έτσι το δικό τους μεθυστικό άρωμα την άνοιξη !!

Φαγητό : Πικ - νικ στην Λίμνη με ότι έχει φέρει η κάθε παρέα μαζί της στο τέλος της πεζοπορίας. Τα φαγητά θα μας τα μεταφέρουν τα λεωφορεία στην Λίμνη Τσιβλού.
Φροντίστε σε ψυγεία με παγοκύστες.

Μετάβαση : Με λεωφορείο.
Κόστος : 15 ευρώ (μέλη), 18 ευρώ (μη μέλη) και 12 ευρώ (φοιτητικό).
Ραντεβού : 7:30 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, τέρμα Αριστομένους 56, αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλ. 27210 84844 και 697 425 2234.

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!