Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 15:20

Η ασφάλεια υγείας δεν είναι μόδα & υποχρέωση, είναι επιλογή & αξιοπρέπεια

Μόνο τυχαίος δεν είναι ο παραπάνω τίτλος αφού στις μέρες μας η ασφάλεια υγείας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Επίκαιρη γιατί όλοι κατανοούμε & αντιλαμβανόμαστε μόνοι μας την κατάσταση που επικρατεί στα Δημόσια νοσοκομεία αλλά και γενικότερα τον ΕΟΠΥΥ. Για να μην παρεξηγηθούμε όμως να τονίσω ότι δεν αναφέρομαι στο νοσηλευτικό προσωπικό και στους γιατρούς ( όπου στην πλειοψηφία τους όλοι αυτοί δίνουν τον δικό τους αγώνα) αλλά στις συνθήκες που επικρατούν και δυστυχώς είναι μια σκληρή πραγματικότητα.

Εκεί λοιπόν έρχεται να εξυπηρετήσει η ιδιωτική ασφάλεια υγείας και να συμπληρώσει ουσιαστικά τα κενά που υπάρχουν στον Κρατικό Φορέα έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε επιλογές και να κινηθούμε με αξιοπρέπεια. Και γι αυτό το λόγο πρέπει να εξηγούμε με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο στον καταναλωτή πως δουλεύει το όλο σύστημα ώστε να επιλέγει αυτό που πραγματικά χρειάζεται, εξάλλου ο δικός μας ο ρόλος είναι καθαρά συμβουλευτικός. Οι λύσεις που υπάρχουν πολλές αναλόγως με το τι χρειαζόμαστε από πρωτοβάθμια περίθαλψη ( διαγνωστικές εξετάσεις & ραντεβού) μέχρι και δευτεροβάθμια (κάλυψη επείγοντος περιστατικού & νοσηλείας), χρειαζόμαστε ατομικό ή οικογενειακό, μπορώ να συμμετέχω στα πρώτα έξοδα ή θέλω να καλύπτομαι από το πρώτο ευρώ, θέλω όλα τα νοσοκομεία ή συγκεκριμένο όμιλο. Η αντιμετώπιση πρέπει να είναι ακαριαία, άμεση και αποτελεσματική όπως επίσης και αξιόπιστη και με σεβασμό στο πρόβλημά μας.

Είναι ευχάριστο πλέον που οι ασφαλιστικές διαφημίζουν και στην τηλεόραση και στο ίντερνετ αυτά τα συμβόλαια και πρέπει να προσεγγίζουμε τον κόσμο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τρομάζει, να μην κομπιάζει αλλά να καταλαβαίνει για ποιο ακριβώς λόγο επιλέγει να κάνει μια τέτοια ασφάλεια. Το πιο σωστό άλλωστε που θέλουμε όλοι όταν μιλάμε για ασφάλεια υγείας είναι να ξέρουμε ότι έχουμε ένα μηχανισμό που μπορεί να μας εξυπηρετήσει σε μια δύσκολη περίπτωση που θα χρειαζόμασταν παραπάνω χρήματα και φυσικά να υπάρχει ΗΡΕΜΙΑ στο μυαλό και όχι ΑΓΧΟΣ και κυρίως χωρίς να μας πιέζει κάποιος να το κάνουμε ντε και καλά για το καλό μας.

Η απόφαση για τέτοιου τύπου συμβόλαια καλό είναι να παίρνεται με σύνεση και να είμαστε συνειδητοποιημένοι για ποιο λόγο το κάνουμε. Το κάνουμε γιατί φροντίζουμε αυτούς που αγαπάμε, γιατί είμαστε ρεαλιστές, γιατί θέλουμε κάτι καλύτερο για μας ή για την οικογένεια μας. Ας καταλάβουμε όλοι ότι δεν είναι μόδα και θα περάσει ούτε βέβαια και να σας υποχρεώσει κάποιος γιατί απλά σας έπεισε. Το κάνουμε γιατί επιλέγουμε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Κώστας Γαλάνης

https://www.facebook.com/galanisinsurance

Τ: 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com