Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 22:09

«Γιορτή Λαδιού» στον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

Την καθιερωμένη εκδήλωση «Γιορτή Λαδιού» θα  πραγματοποιήσει ο ορειβατικός σύλλογος Καλαμάτας , το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 8 στα γραφεία, και προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του να παραβρεθούν. Με τη «Γιορτή Λαδιού» θα εορταστεί το τέλος της φετινής συγκομιδής του σημαντικότερου αγροτικού προιόντος του Τόπου μας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση από Ομάδα εξειδικευμένων Επιστημόνων, για την ποιότητα του λαδιού και την καλλιέργεια της Ελιάς καθώς και με πιο τρόπο γίνεται η Γευσιγνωσία του Λαδιού.  

Επαγγελματική Ομάδα Γευσιγνωσίας θα αναλάβει να εξετάσει δείγματα λαδιών, με τους κανόνες της Γευσιγνωσίας, που μπορούν να φέρουν, στα γραφεία του συλλόγου, οι Φίλοι και τα Μέλη. 
Τα λάδια που θα ξεχωρίσουν ποιοτικά, θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση και θα κληθούν οι παραγωγοί τους να μας ενημερώσουν για τις καλλιεργητικές μεθόδους που χρησιμοποιούν. Στη συνέχεια θα επακολουθήσουν ομιλίες και συζήτηση με το κοινό για το λάδι και την ελιά.

Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του να παρασκευάσουν πρόχειρα εδέσματα με ελιές και λάδι για να προσφερθούν στο τέλος της εκδήλωσης με την απαραίτητη συνοδεία μουσικής και χορού.

Η παραλαβή των δειγμάτων του Λαδιού θα γίνεται  κάθε βράδυ, στα γραφεία στο Ανατολικό Κέντρο, από τις 9 μέχρι τις 10 το βράδυ. Το Σάββατο, η παραλαβή θα γίνει μόνο το απόγευμα από τις 5 μέχρι τις 6. Η ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται, είναι μισό λίτρο (500) ml. Επισημένεται ότι όποιος παραγωγός φέρει το δείγμα του λαδιού του πρέπει να παρευρίσκεται στην εκδήλωση. 

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου καθώς και στα τηλέφωνα: 2721097733 και 6942553154 (Θύμιος Αλεξόπουλος).

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!