Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 10:44

Ευκλής Καλαμάτας: Οι πεζοπόροι του γνώρισαν το ελατοδάσος της ορεινής Φαλαισίας.

   Την περασμένη Κυριακή (7/6ου) οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' στην πρώτη τους προγραμματισμένη εξόρμηση μετά από την περιπέτεια του Covid 19 και τηρώντας όλους τους κανόνες σωστής αυτοπροστασίας περπάτησαν 8700 χλμ. στην κατάφυτη από έλατα διαδρομή από το Νιχώρι στα 1200 μ. υψόμετρο, επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Ρεκίτσας (1100 μ.) όπου είχε μονάσει ο Παπαφλέσσας και τερμάτισαν στους Άνω Γιανναίους στο Νομό Αρκαδίας.

   Πριν την έναρξη της πεζοπορίας τους στο χωριό Νεοχώρι ή Νιχώρι συναντήθηκαν με τους ποδηλάτες του συλλόγου Παντελή Σταμάτη και Γιάννη Πετρακόπουλο, όπου έκαναν την καθιερωμένη Κυριακάτικη προπόνησή τους (150 χλμ.), ενόψει του επικείμενου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μάστερ.

Όπως μας δήλωσαν οι ποδηλάτες, με πρωτοβουλία της προέδρου Ελένης Οικονομοπούλου, τα μέλη τους επεφύλαξαν θερμή υποδοχή, επίσης τους πρόσφεραν τοστ, λουκούμια, νερό και ένα θερμό και ζεστό χειροκρότημα, που τους γέμισε με ενέργεια για την συνέχεια.

   Επόμενη προγραμματισμένη πεζοπορική εξόρμηση από τον Ευκλή είναι στις 21 Ιουνίου, όπου θα περπατήσουν τα καλντερίμια της Καρδαμύλης και θα καταλήξουν στην παραλία του Φονέα, αφού πρώτα επισκεφθούν το σπήλαιο Βατσινίδη. 

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com