Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 10:06

Δωρεάν μαθήματα θεάτρου για ενήλικες και εφήβους από την αυτοσχέδια σκηνή

Δωρεάν μαθήματα θεάτρου για ενήλικες και εφήβους από την αυτοσχέδια σκηνή Δωρεάν μαθήματα θεάτρου για ενήλικες και εφήβους από την αυτοσχέδια σκηνή

Η αυτοσχέδια σκηνή, καλωσορίζει την καινούργια χρονιά, με ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα θεάτρου για ενήλικες και εφήβους. Στο άνοιγμα λοιπόν της χρονιάς, στα καθιερωμένα δωρεάν μαθήματα θεάτρου του Σεπτεμβρίου, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα μαθήματα, και να γνωρίσετε την ομάδα. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Διαβάστε παρακάτω το πρόγραμμα του θεατρικού εργαστηρίου και δηλώστε συμμετοχή στα δωρεάν μαθήματα του Σεπτεμβρίου τηλεφωνικά στο 2721081587 και στο 6908676277. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
Καλή χρονιά σε όλους!


Πρόγραμμα 2019-2020

Τμήματα ενηλίκων
Η θεατρική πράξη δεν είναι προνόμιο μόνο των κατ' επάγγελμα ηθοποιών, αλλά και όσων αναζητούν τρόπους ελεύθερης έκφρασης στην καθημερινότητά τους, τρόπους να ανακαλύψουν την ανθρώπινη φύση μέσα από την “ένδυση” διαφορετικών ρόλων, τρόπους να εξωτερικεύσουν διαφορετικές εκφάνσεις του εαυτού τους, τρόπους να ισορροπήσουν τα “πρέπει” με τα “θέλω” τους, τρόπους να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αναζητήσεις, τρόπους να δημιουργήσουν με μόνα εφόδια το σώμα, τη φωνή, το πνεύμα και την ψυχή τους. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους, και δεν απαιτούν προηγούμενη εμπειρία.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν όσα μαθήματα επιθυμούν.
Μέτα απο ένα χρόνο συμμετοχής στο θεατρικό εργαστήρι, όσοι επιθυμούν, εντάσσονται στην ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της αυτοσχέδιας σκηνής.

Δευτέρα/23 Σεπτεμβρίου
18.00-20.00: Αυτοσχεδιασμός
Τετάρτη/25 Σεπτεμβρίου
17.30-19.30: Σωματικό Θέατρο-Commedia dell’arte
19.30-21.30: Υποκριτική-Παράσταση
Κυριακή/29 Σεπτεμβρίου
19.00-21.30: Yποκριτική- Παράσταση

Ομάδα Εφήβων/29 Σεπτεμβρίου
Κυριακή-11.00-15.00

Η ομάδα εφήβων της ομάδας έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα δύο θεατρικά έργα. Στόχος μας είναι, οι έφηβοι, μέσα απο θεατρικά έργα που αφορούν την ηλικία τους, να επικοινωνήσουν ουσιαστικά με άλλους συνομηλίκους τους, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και τις ανάγκες τους, και να βοηθηθούν, ώστε να χτίσουν την ταυτότητα τους ,γνωρίζοντας τον εαυτό τους, μέσα απο την ομάδα και τους ρόλους με τους οποίους καταπιάνονται. Η συμμετοχή των εφήβων σε μια θεατρική παράσταση, είναι αναγκαία, γιατί τους προετοιμάζει για την πορεία τους στην ζωή. Αναλαμβάνουν ευθύνες απέναντι στην ομάδα, μαθαίνουν να συνεργάζονται αρμονικά, εκφράζουν τις ανάγκες τους χωρίς να καταπιέζουν τις ανάγκες των άλλων, μαθαίνουν συνέπεια και πειθαρχία στους στόχους τις ομάδας, εξασκούν την δημιουργικότητά τους, κοινωνικοποιούνται και έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν ελεύθερα τις ιδέες τους και τις απόψεις τους.Φέτος η ομάδα θα δουλέψει το έργο του Ανδρέα Φλουράκη "Θέλω μια Χώρα" που θα παρουσιαστεί το Μάρτιο του 2020 σε μεγάλη σκηνή της πόλης.


Aυτοσχέδια σκηνή
Αγίου Παντελεήμονος 13- Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας
Πληροφορίες-Εγγραφές: 2721081597-6908676277
www.aftosxediaskini.blogspot.com
Καλλιτεχνική διεύθυνση: MαρίαΣκαφιδά/Ηθοποιός-Σκηνοθέτης

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!