Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 15:40

Πως θεραπεύει το χιούμορ

ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ
 
Το γέλιο ενεργοποιεί τα φυσικά παυσίπονα του σώματος και τις ουσίες που προκαλούν ευεξία και ονομάζονται ενδορφίνες ανακουφίζοντας έτσι το άγχος και θεραπεύοντας το σώμα. 
 
Όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο Νόρμαν Καζινς έπασχε  από την εκφυλιστική ασθένεια αγκυλοσπονδυλιτιδα, του είπαν πως δεν θα μπορούσε πια να αυτοεξυπηρετείται και θα ζούσε μέσα σε τρομερούς πόνους μέχρι να πεθάνει. 
 
Ο Καζινς έπιασε  δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο και νοίκιασε κάθε κωμική ταινία που μπορούσε να βρει, τις έβλεπε και τις ξαναέβλεπε γελώντας όσο πιο πολύ και όσο πιο δυνατά μπορούσε. 
 
Μετα από έξι μήνες αυτής της αυτοθεραπείας γέλιου οι γιατροί ανακάλυψαν έκπληκτοι,  πως είχε θεραπευτεί εντελώς από την αρρώστια του!!!!!
 
 Αυτο το εκπληκτικό αποτέλεσμα,  οδήγησε τον Κάζινς να γράψει το βιβλίο «Ανατομια μιας ασθένειας» και πυροδότησε μία μαζική έρευνα σχετικά με την λειτουργία των ενδορφινών. 
 
Οι ενδορφίνες ειναι χημικά τα οποία απελευθερώνει ο εγκέφαλος μέσα στο αίμα όταν γελάμε, έχουν παρόμοια  χημική σύνθεση με την μορφίνη και την ηρωίνη και ηρεμούν το σώμα, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. 
 
Αυτό εξηγεί το λόγο για τον οποίο οι χαρούμενοι άνθρωποι σπάνια  αρρωσταίνουν κι αισθάνονται άσχημα ενώ αυτοί που παραπονιούνται συνεχώς αρρωσταίνουν συχνά. 
 
-Allan&Barbara Pease- 
Γλώσσα του σώματος
 
#humansofkalamata #humans #humor
 
Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com