Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 13:45

Πως ένα απλό smartphone μπορεί να δημιουργήσει μια πάθηση

Πως ένα smartphone δημιουργεί μια πάθηση Πως ένα smartphone δημιουργεί μια πάθηση

Οι ξυλοκόποι κόβουν ξύλα. Οι ανθρακωρύχοι κάνουν εξορύξεις. Οι μαραγκοί σφυροκοπούν καρφιά. Την ίδια στιγμή, ο μέσος σύγχρονος εργάτης χειρίζεται μια λιγότερο τρομακτική συσκευή: το τηλέφωνό του. Όμως ακριβώς όπως η χειρωνακτική εργασία μπορεί να προκαλέσει πόνους στους ώμους και τα γόνατα, οι εργαζόμενοι σε γραφείο μπορούν να τραυματίσουν τους αντίχειρές τους από την αποστολή μηνυμάτων και email στα κινητά τους.

Η πάθηση μπορεί να ακούγεται αστεία, αλλά ο πόνος είναι πραγματικός: Τα smartphones αναγκάζουν τον αντίχειρά σου να κάνει επαναλαμβανόμενες και περίεργες κινήσεις. «Συναντάμε όλο και περισσότερα περιστατικά με τενοντίτιδες στον αντίχειρα και τον καρπό», λέει η Karen Jacobs, επαγγελματίας θεραπεύτρια στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και ιδρύτρια του διεπιστημονικού περιοδικού Work: Α Journal of Prevention, Assessment and Rehabilitation. «Είναι ένα ζήτημα που όλοι πρέπει να προσέξουμε».

Η καταπόνηση του αντίχειρα προκαλεί μια ιατρική πάθηση γνωστή ως στενωτική τενοντοελυτρίτιδα De Quervain. Η διαρκής καταπόνηση προκαλεί φλεγμονές στους τένοντες και τα προστατευτικά τους καλύμματα, πράγμα που προκαλεί πόνο στον καρπό, κατά μήκος της πλευράς του αντίχειρα. Ο πόνος μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ισχύ και κινητικότητα των άκρων και να παραλύσει το χέρι. Η τεχνολογία έχει καταπονήσει τα χέρια μας και στο παρελθόν, αλλά τα κινητά δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα, διαφορετικά από εκείνα που προκαλούν τα πληκτρολόγια ή τα ποντίκια. «Στο παρελθόν, χρησιμοποιούσαμε κυρίως τα δάχτυλά μας, αλλά τώρα εστιάζουμε στον αντίχειρα», λέει η Natalie Strand, γιατρός για την αντιμετώπιση του πόνου και καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή της Mayo Clinic. «Βλέπουμε διαφορετικά είδη κακώσεων σε σχέση με το παρελθόν».

 

Πηγή: Vice.gr

 

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com