Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2019 17:12

Φιλί και Ασφαλής Συναισθηματικός Δεσμός

Φιλί και Ασφαλής Συναισθηματικός Δεσμός Φιλί και Ασφαλής Συναισθηματικός Δεσμός

Φιλί και Ασφαλής Συναισθηματικός Δεσμός

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα μαγνητικού τομογράφου που δείχνει τον δεσμό μεταξύ μητέρας και παιδιού. Η εικόνα δείχνει την νευροεπιστήμονα #rebecca #saxe να φιλάει τον δύο μηνών γιο της.

Ο εγκέφαλος του παιδιού φαίνεται περισσότερο λείος και πιο σκούρος. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει πολύ λιγότερη φαιά ουσία (η φαιά ουσία αποτελείται από μυελίνη, η οποία είναι λιπώδης ιστός που λειτουργεί ως μόνωση για τους νευρώνες που μεταδίδουν μηνύματα μέσα στον εγκέφαλό).

Το φιλί προκαλεί μια χημική αντίδραση στον εγκέφαλό που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μια “έκρηξη” της ορμόνης οξυτοκίνη. Η οξυτοκίνη αναφέρεται συχνά ως η «ορμόνη της αγάπης» διότι προκαλεί συναισθήματα στοργής και συναισθηματικού δεσμού.

Επιπλέον, το φιλί ενεργοποιεί το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου, απελευθερώνοντας ντοπαμίνη που μας κάνει να αισθανόμαστε ευφορία. Επίσης απελευθερώνει βασοπρεσίνη η οποία συνδέει συναισθηματικά τις μητέρες με μωρά τους, αλλά και τους ερωτικούς συντρόφους μεταξύ τους. Τέλος, απελευθερώνει σεροτονίνη, η οποία βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσής μας.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!