Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 20:39

Τέλος στο πιλοτικό πρόγραμμα 5G στην Καλαμάτα

Τέρμα στο πιλοτικό πρόγραμμα 5G στην Καλαμάτα Τέρμα στο πιλοτικό πρόγραμμα 5G στην Καλαμάτα

Δικαιώνονται οι πολίτες της Καλαμάτας, που απαιτούσαν το τελευταίο διάστημα τη διακοπή της πιλοτικής λειτουργίας δικτύου 5g στην πόλη. Γι αυτό το ζήτημα οι πολίτες είχαν συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές  και είχαν πραγματοποιήσει ημερίδες αναφορικά με τον κίνδυνο των κεραιών για την υγεία.  

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ.Βασιλόπουλος δήλωσε πως δε θα ανανεώσει τη σύμβαση με τη εταιρία κινητής τηλεφωνίας, πριν γίνουν νέες μετρήσεις και πριν διεξαχθεί -το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου- επιστημονική ημερίδα για το θέμα.

Επικράτησε η αντιπολίτευση, οπου σύσσωμη ζήτησε τη διακοπή των δοκιμών. Υπέρ της διακοπής τάχθηκαν 16 σύμβουλοι , ενώ 13 τάχθηκαν υπέρ.

Ισως είναι από τις λίγες φορές που δημοτικό συμβούλιο αντιλαμβάνεται και σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και εισακούει τους πολίτες του Δήμου.

Η σύμβαση με το πιλοτικό σύστημα είχε υπογραφεί από τον προηγούμενο δήμαρχο της πόλης, χωρίς επί της ουσίας ο Δήμος να έχει κάποιο ανταποδοτικό όφελος.

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!