Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 10:51

Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας

Μετά την παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας, που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, οι εργασίες συνεχίζονται και βρίσκονται στο στάδιο των επιχρισμάτων όσον αφορά στο βοηθητικό κτήριο, επιφάνειας 350 τετρ. μέτρων, που προορίζεται για αποδυτήρια καλλιτεχνών, κυλικείο, χώρους υγιεινής και χώρο εγκαταστάσεων Η/Μ.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ και η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθεί για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου. Όπως έχει τονίσει ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στο πρόσφατο παρελθόν, ο Δήμος έχει λάβει κατεύθυνση από τη Διαχειριστική Αρχή ότι «θα πρέπει να εγκριθεί ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας, όπως συνέβη, να έρθει μετά ο μειωτικός και εκεί θα σταματήσει το έργο. Μετά, θα έρθει το νέο υπο-έργο, που θα ολοκληρώσει τις εργασίες». Με τον τρόπο αυτό, θα εξακολουθήσει η χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ, χωρίς επιβάρυνση του Δήμου Καλαμάτας.
Μετά την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου, η Καλαμάτα θα διαθέτει ένα χώρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων περίπου 2.000 θέσεων και θα δοθεί η δυνατότητα μετάκλησης σ' αυτόν σπουδαίων καλλιτεχνών, καθώς οι παραστάσεις θα είναι ανταποδοτικές.
Δίπλα στο Ανοικτό Θέατρο, που κατασκευάζεται στο χώρο όπου μέχρι πρότινος βρισκόταν το Δημοτικό Φυτώριο, θα βρίσκονται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης (της Κεντρικής Αγοράς και πλησίον αυτής), ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα προσπέλασης του Θεάτρου και περπατώντας, αλλά και με ποδήλατο.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com