Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 15:42

STREETCOOKING με "Μακαρονάδα της Ισότητας"

"Σπάμε τα έμφυλα στερεότυπα και οι άνδρες μαγειρεύουν για τις γυναίκες», καταρρίπτοντας τη συλλογική νοοτροπία του προτύπου ότι η κουζίνα είναι γένους θηλυκού." Με μια συμβολική σύμπραξη, 
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας - παράρτημα Μεσσηνίας, διοργανώνουν το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, στις 12:00 μ.μ., τη δράση “STREETCOOKING”- «ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΔΡΟΜΟΥ», στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση, άνδρες Σεφ θα δημιουργήσουν μαγειρικά, τη «Μακαρονάδα της Ισότητας», η οποία θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλες/όλους, στοχεύοντας στην άρση των στερεοτύπων και των κοινωνικά κατασκευασμένων διαφορών ανάμεσα στα φύλα, έτσι όπως διαπιστώνονται σε πολλά επίπεδα, όπως στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, στον επαγγελματικό διαχωρισμό των επαγγελμάτων σε αντρικά και γυναικεία, στο ιδεολογικό επίπεδο των νοοτροπιών/αντιλήψεων για τη «φύση» και τους «ρόλους» των δύο φύλων, στο χώρο της οικογένειας και της καθημερινής ζωής, με τη συσσώρευση των υποχρεώσεων της οικογενειακής φροντίδας στους ώμους των γυναικών, αλλά και με τη δημιουργία κοινωνικών ταυτοτήτων φύλου στις διαφορετικές αρμοδιότητες και υποχρεώσεις ενός σπιτιού, και τέλος στην εκπαίδευση και στην απασχόληση.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό τη μετάδοση ενός μηνύματος Ισότητας των Φύλων, καθώς και την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στην έμφυλή της διάσταση.

71242700 2317530545131116 2036058426676609024 n

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας παρέχει αδιάλειπτα και εντελώς δωρεάν εδώ και έξι χρόνια λειτουργίας του, Υπηρεσίες Πρώτης Γραμμής για την προώθηση και τη θεμελίωση της Ισότητας μεταξύ των Φύλων, αλλά και για την προστασία των δικαιωμάτων των Γυναικών.

Οι υπηρεσίες αυτές στοχεύουν στην ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική, εργασιακή, νομική υποστήριξη και συμβουλευτική των γυναικών θυμάτων βίας όλων των μορφών, καθώς και στην παροχή άλλων υπηρεσιών, όπως παραπομπής, συνοδείας, φιλοξενίας σε ξενώνες, κα. Επιπλέον, πραγματοποιεί ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό την πρόληψη και την καταπολέμηση του φαινομένου της έμφυλης βίας.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Καλαμάτας,

Κατσίποδα Βασιλική-Σοφία (Κοινωνιολόγος)
Στρατάκου Μαρία (Κοινωνική Λειτουργός)
Μιχαλοπούλου Δήμητρα (Ψυχολόγος)

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!