Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 12:33

Περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης αυτής του "τροχαίου ατυχήματος" και στην Καλαμάτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολλές περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης και στην Καλαμάτα.

Κρούσματα τηλεφωνικής απάτης με την πιο συνηθισμένη μορφή , αυτής του "τροχαίου ατυχήματος", με στόχο να αποσπάσουν χρήματα, καταγράφηκαν και στην Καλαμάτα.
Επιτήδειοι, προσποιούμενοι τηλεφωνικά τους αστυνομικούς ή και άλλους κρατικούς λειτουργούς, αποσπούν χρήματα κυρίως από ηλικιωμένους πολίτες, προφασιζόμενοι ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν οι νομικές συνέπειες σε βάρος συγγενή τους, συνήθως του παιδιού τους), που δήθεν προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.
Ηδη στην ασφάλεια Καλαμάτας έχουν καταγραφεί καταγγελίες από τους πολίτες της πόλης, δεν έχει καταστεί δυνατό όμως να πραγματοποιηθεί ραντεβού με τους δράστες, ώστε να γίνει και η σύλληψη τους.

Οι δράστες καλούν γνωρίζοντας κάποιες βασικές πληροφορίες για το υποψήφιο θύμα και πιο συγκεκριμένα για την οικογενειακή του κατάσταση.
πραγματοποιούν τηλεφωνική κλήση στο σπίτι και συστήνονται είτε ως αστυνομικοί, είτε ως δικηγόροι.
Αν το υποψήφιο θύμα «τσιμπήσει», τότε ξεκινάει η δεύτερη φάση του σχεδίου, αυτή της ενημέρωσης του θύματος για κάποιο τροχαίο δυστύχημα ή κάποιον βαρύτατο τραυματισμό που έχει προκαλέσει το συγγενικό τους πρόσωπο (σ.σ. συνήθως επικαλούνται τα παιδιά).
Εάν επιτύχουν και σε αυτό το στάδιο, τότε μπαίνει μπροστά η υλοποίηση του τρίτου σκέλους της απάτης που είναι η ενημέρωση ότι προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του «δικού» τους ανθρώπου και να απεμπλακεί από τις ποινικές συνέπειες χρειάζεται να δώσουν κάποιο χρηματικό ποσό.
Μάλιστα, λένε στα υποψήφια θύματα, ότι θα στείλουν κάποιον «συνάδελφο» ή «συνεργάτη» προκειμένου να παραλάβει άμεσα τα λεφτά από το σπίτι.


Το παρακάτω σποτ της Ελληνικής Αστυνομίας αναπαριστά τη μεθοδολογία των δραστών και περιέχει χρήσιμες συμβουλές ώστε οι πολίτες να αναγνωρίζουν τη συγκεκριμένη μορφή απάτης.

 

Πολυμέσα

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!