Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 17:30

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ψαροντούφεκου και Καλαματιανή ψαρόσουπα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ψαροντούφεκου και Καλαματιανή ψαρόσουπα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ψαροντούφεκου και Καλαματιανή ψαρόσουπα
Πανελλήνιο πρωτάθλημα ψαροντούφεκου και ετοιμασία "Καλαματιανής ψαρόσουπας" θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Κυριακή, στην παραλία της Καλαμάτας Η ετοιμασία της ψαρόσουπας θα γίνει αφού προηγηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψαροντούφεκου, το οποίο διοργανώνει ο "Αίολος" 
 
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας τόνισε πως τα ψάρια που θα συγκεντρωθούν, θα διανεμηθούν κατά το ήμισυ σε ευαγή ιδρύματα (όπως το Γηροκομείο και το Άσυλο Ανιάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας) και τα υπόλοιπα, το βάρος των οποίων εκτιμάται γύρω στα 200 κιλά, θα χρησιμοποιηθούν για να ετοιμαστεί η Καλαματιανή ψαρόσουπα. Θα τη μαγειρέψουν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων, αλλά και εθελοντές μάγειροι, που βοηθούν το Δήμο Καλαμάτας σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Μέχρι τότε, θα είναι έτοιμο και το πάρκο νοτίως του «Πανελληνίου», που ο Δήμος Καλαμάτας διαμόρφωσε με χορηγία του ζεύγους Μαίρης και Γιώργου Μαντζή.

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!