Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 07:29

"Ναυαρίνεια" Εντυπωσιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

"Ναυαρίνεια" Εντυπωσιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου "Ναυαρίνεια" Εντυπωσιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Για δεύτερη φορά εορτάστηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία τα "Ναυαρίνεια" στην Πύλο. Την Αναπαράσταση παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες απο τη Μεσσηνία, αλλά και πολιτικά πρόσωπα της χώρας μας

Τα "Ναυαρίνεια" παραδοσιακά αποτελούσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πύλου στην επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Από το 2017, και την 190ή επέτειο, το αποκορύφωμα των εορτασμών αποτελεί η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, με συμμετοχή πραγματικών ιστιοφόρων, συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, και την ανατίναξη ομοιόματος της Ναυαρχίδας του Τουρκοαιγυπτιακού στόλου. Μια γιορτή που τιμά την ιστορία όλων των εθνών που συμμετείχαν, αλλά και των ανθρώπων που πέρασαν στην αθανασία βάζοντας την σφραγίδα για την ίδρυση του σύχρονου Ελληνικού Κράτους.

44439572 274156246570495 2465162901208432640 n


Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της πανηγυρικής δοξολογίας στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και με τη συμμετοχή των μητροπολιτών Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και Μάνης Χρυσοστόμου.

Eπιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε μπροστά από το μνημείο Τριών Ναυάρχων, καθώς και κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τη σύμβουλο Πολιτικών Θεμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου Claire Demaret, τον ακόλουθο Αμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποστράτηγο Alexander Prikhodko, τον ακόλουθο Αμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας ανθυπασπιστή Rodolphe Jonceray, τη βουλευτή Γιώτα Κοζομπόλη ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Βουλής, τον αρχηγό του Στόλου αντιπλοίαρχο ΠΝ Ιωάννη Παυλόπουλο, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος και Α’ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη και τους δημάρχους Μήλου Γεράσιμο Δαμουλάκη και Υδρας Γεώργιο Κουκουδάκη, τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

44540139 1361142394021469 7285204788256440320 n

Ακολούθησε τελετή τιμητικής διάκρισης της Σχολής Ευελπίδων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης απένειμε το χρυσό μετάλλιο του δήμου στον διοικητή του Συντάγματος, συνταγματάρχη ΜΧ Νικόλαο Γκρέτσα. Ο κ. Γκρέτσας, που κατάγεται από τη Μεσσηνία, από την πλευρά του ανταπέδωσε δίνοντας στον δήμαρχο το έμβλημα της Σχολής Ευελπίδων. Κατόπιν οι δύο Δήμοι Πύλου - Νέστορος και Υδρας υπέγραψαν πρωτοκόλλο αδελφοποίησης. 

Το Πολεμικό Ναυτικό στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις εκπροσωπήθηκε από τη Φρεγάτα «Σαλαμίς».

"Ναυαρίνεια" Εντυπωσιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

"Ναυαρίνεια" Εντυπωσιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

"Ναυαρίνεια" Εντυπωσιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

 

 

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!