Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 23:21

Η Πελοποννήσος ο τόπο διεξαγωγής του ετήσιου συνεδρίου του Συνδέσμου των Τουριστικών Πρακτόρων της Γερμανίας για το 2020

Την επιλογή της Πελοποννήσου ως τον τόπο διεξαγωγής του ετήσιου συνεδρίου του Συνδέσμου των Τουριστικών Πρακτόρων της Γερμανίας για το 2020 ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Dirk Inger κατά τη συνάντησή τους στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB Berlin, παρουσία και της επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τομέα του Οργανισμού κας Alexandra Wolframm. Μια μεγάλη επιτυχία την οποία επεδίωκε η χώρα μας για πολλά χρόνια να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

“Είμαστε πολύ ευτυχείς που ο Σύνδεσμός μας αποφάσισε να κάνει το Συνέδριο των Γερμανών Tour Operator στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, και επιπλέον το ότι έχουμε μία τόσο καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη που εξασφαλίζει την επιτυχία αυτού του συνεδρίου” σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης κ. Dirk Inger.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σημείωσε: “Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία για την Πελοπόννησο και τη χώρα. Το πετύχαμε με την αξιοπιστία μας και την αμοιβαία εμπιστοσύνη με τον κ. Inger, ώστε η απόφασή τους για το 2020 είναι να οργανώσουμε αυτό το μεγάλο συνέδριο στην Πελοπόννησο. Είναι η πρώτη φορά που η ομοσπονδία των Γερμανών Tour Operator έρχεται και κάνει το συνέδριό τους στην Ελλάδα και αυτό είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς και γιατην Πελοπόννησο”.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αντίστοιχη διοργάνωση με βρετανούς πράκτορες πριν τρία χρόνια στην Πελοπόννησο που πραγματοποιήθηκε μετά από κοινή επιδίωξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου τουρισμού είχε ως αποτέλεσμα τα αμέσως επόμενα χρόνια να αυξηθεί κατακόρυφα η άφιξη Βρετανών τουριστών στην Πελοπόννησο κατά 25 % σε μια δύσκολη περίοδο αφού συνέπεσε με το γνωστό Brexit. Παράλληλα η επιτυχία εκείνης της διοργάνωσης των Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ) συνδυάστηκε με την ολοκλήρωση των συνομιλιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την British Airways η οποία έχει πλέον εντάξει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας στο δίκτυο προορισμών της.

Για την επιτυχή διεκδίκηση εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου του επίσης εξαιρετικά σημαντικού συνεδρίου των Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων υπήρξε αγαστή συνεργασία με την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού, τους φορείς του τουρισμού της Πελοποννήσου και την ΤΕΜΕΣ Α.Ε..

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η διεκδίκηση του συνεδρίου έχει ξεκινήσει από το 2018 και τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη με τον κ. Inger στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ.

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!