Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 22:31

Εντυπωσιακή έναρξη του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

Εντυπωσιακή έναρξη του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στο κλειστό γήπεδο της Τέντας,παρουσία πολύ κόσμου , επισήμων και όλωντων χορωδιών. Η παιδική και η νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας άνοιξε την τελετή έναρξης.

Το «καλωσορίσατε» απηύθυνε σε όσους μετέχουν στο Διαγωνισμό ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.
Η χορωδία Gideonsbergs Vokalensemble από τη Σουηδία συνέχισε και κατόπιν η χορωδία Adhisvara από την Ινδονησία τραγούδησε παραδοσιακά Ινδονησίακα τραγούδια.

Στο σύντομο χαιρετισμό τους ο Romāns Vanags, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας. ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καλαμάτας και τον διευθυντή του Ωδείου κ Στάθη Γυφτάκη , ενώ μεταξύ άλλωνεπισήμανε πως η Καλαμάτα θα γίνει η "πρωτεύουσα χορωδιών" της Ελλάδας.

Τη σκυτάλη έλαβε η χορωδία Kulturno Umetniško Društvo Duri Col, από τη Σλοβενία, ενώ η βραδιά έκλεισε με όλους τους χορωδούς και το κοινό να τραγουδούν από κοινού την «Ψαροπούλα» και να μεταφέρονται «Στο περιγιάλι το κρυφό», συνοδεία της παιδικής και νεανικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «Ορφεύς», της Λαϊκής Ορχήστρας Καλαμάτας και του Λουκά Γεώργα στο πιάνο, υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη.

Το πρόγραμμα

programme intekultur

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com