Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 10:00

Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για το σακχαρώδη διαβήτη στον Αρι και Διαβολίτσι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν δύο ακόμη παρουσιάσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για το πρόβλημα του σακχαρώδη διαβήτη, την Κυριακή 14 Απριλίου το πρωί στον Άρι του Δήμου Καλαμάτας και το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Διαβολίτσι του Δήμου Οιχαλίας.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο κλινική διαιτολόγος κυρία Αφροδίτη Λουκάκου, η ενδοκρινολόγος ιατρός κυρία Αρετή Κορακοβούνη  και ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας - Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης που έχει και τον συντονισμό των εκδηλώσεων "Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη - Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας" για όλη τη Μεσσηνία. Την εκδήλωση στον Άρη προλόγισε και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας και στο Διαβολίτσι ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Αριστείδης Σταθόπουλος.

Τον Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας "Η Γλυκειά Μεσσηνία", που είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, εκπροσώπησε η Πρόεδρος κυρία Αθανασία Καρούνου που ενημέρωσε για τις δράσεις του Συλλόγου, προσκάλεσε τους παρόντες διαβητικούς να εγγραφούν για να δυναμώσουν την φωνή  των διαβητικών για τις διεκδικήσεις τους απέναντι στην Πολιτεία και για να ενημερώνονται για όλες τις σχετικές με το διαβήτη εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Σύλλογο. Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κυρία Μαρία – Πετρίνα Τσιχριτζή στο Διαβολίτσι αλλά και ο φαρμακοποιός του Άρι κύριος Ιάκωβος Περρωτής συνέδραμαν στις δωρεάν μετρήσεις σακχάρου που πραγματοποιήθηκαν.  

Επόμενος σταθμός η Μεθώνη του Δήμου Πύλου-Νέστορος, την Κυριακή 21 Απριλίου στις 11:00 το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργεία.

diavitis

diavitis1

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!