Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 15:05

Αντιδράσεις των δημοτικών παρατάξεων για την εξαρχής συνεργασία του Δημάρχου Καλαμάτας με τον κ Κουκούτση. Τι αναφέρει ο Δήμαρχος κ Βασιλόπουλος

Αντιδράσεις των δημοτικών παρατάξεων για την συνεργασία του Δημάρχου Καλαμάτας με τον κ Κουκούτση. Τι αναφέρει ο Δήμαρχος κ Βασιλόπουλος Αντιδράσεις των δημοτικών παρατάξεων για την συνεργασία του Δημάρχου Καλαμάτας με τον κ Κουκούτση. Τι αναφέρει ο Δήμαρχος κ Βασιλόπουλος

Την παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Κουκούτση ζήτησε και εκανε δεκτή ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ Βασιλόπουλος, από το διαδημοτικό σύνδεσμο ύδρευσης.
"Η απόφαση της Δικαιοσύνης και η καταδίκη του μορφώματος της «Χρυσής Αυγής» είναι ιστορική, αποδεικνύοντας ότι η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Ο αγώνας ενάντια στη βία και το μίσος δεν σταματά εδώ. Είναι αυτονόητο ότι μετά τη δικαστική απόφαση, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης Δ. Κουκούτσης, οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση ευθύνης στην οποία έχει εκλεγεί στο διαδημοτικό Σύνδεσμο Ύδρευσης., αναφέρει στα σόσιαλ ο Δήμαρχος Καλαμάτας".

Ωστόσο έντονες υπηρξαν οι αντιδράσεις απο τις υπόλοιπες παρατάξεις του διοικητικού συμβουλίου της πόλης , για την εξαρχής συνεργασία του δημάρχου με τον κ. Κουκούτση. Να σημειώσουμε πως ο Δήμαρχος Καλαμάτας είχε αναθέσει θεσμικές θέσεις στον κ. Δημήτρη Κουκούτση στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ αλλά και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Η ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, «αφήνει έκθετο τον δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο για τις συνεργασίες του και τις επιλογές του», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Καλαμάτα μπροστά» και ο επικεφαλής της, Βασίλης Κοσμόπουλος. Παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις μας, ανέθεσε, για προφανή λόγο, θέση ευθύνης στον υπόδικο πρώην βουλευτή. Η σημερινή του δήλωση είναι ατυχεστατη, καθώς δεν απολογείται, ζητώντας τουλάχιστον συγγνώμη από τους δημότες για την επιλογή του αυτή.

«Πριν από ένα χρόνο είχαμε στείλει μήνυμα καταδίκης της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση», τονίζει στη δική του παρέμβαση ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» Μανώλης Μάκαρης. Ο κ. Μάκαρης θυμίζει πως με ψήφισμα που είχαν υπογράψει ο ίδιος μαζί με τις άλλες παρατάξεις των μειοψηφιών στο δημοτικό συμβούλιο είχε καταδικαστεί η «ακροδεξιά» -όπως αναφερόταν- επιλογή της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας με την ανάθεση θέσεων ευθύνης στον υπόδικο πρώην βουλευτή και είχε ζητηθεί η άμεση απομάκρυνσή του από τη διοίκηση του δήμου. «Ο δήμαρχος Καλαμάτας οφείλει να ζητήσει συγνώμη από τον καλαματιανό λαό για αυτήν την συνεργασία», συνεχίζει ο κ. Μάκαρης, και ερωτά τον κ. Βασιλόπουλο αν θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την παράταξη του Δημήτρη Κουκούτση «και να στηρίζεται σε αυτήν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.»

Σε απάντηση όλων αυτών προέβη ο Δήμαρχος ανακοινώνοντας τα εξής:
Αποτελεί ασυγχώρητη ύβρη η προσπάθεια εξίσωσης ενός Δημοκρατικά εκλεγμένου Δημάρχου με τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής.
Πολύ περισσότερο όταν είναι σε όλους γνωστό ότι σε όλη μου την πολιτική διαδρομή λειτουργώ με ανοικτό δημοκρατικό τρόπο και με απόλυτο σεβασμό στους ανθρώπους, στους θεσμούς και στις διαδικασίες. Σε όσους τυφλωμένοι από αντιπολιτευτικό μένος αναπαράγουν άθλιες συκοφαντίες ταιριάζει μόνο μια λέξη: ΝΤΡΟΠΗ!


Ποιος πρέπει να ντρέπεται απαντά ο κ. Κοσμόπουλος :
Αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη θέση του δημάρχου, αλλά τον είχαμε προειδοποιήσει. Κανένας δεν τον εξισώνει με τα μέλη της ΧΑ, αλλά κρίνουμε τις επιλογές του.
Κατανοούμε βέβαια ότι απευθύνεται στο ακροατήριο του, λέγοντας ότι "αναπαράγουμε συκοφαντίες από αντιπολιτευτικό μένος", αλλά θα πρέπει να μας πει, ποιό από όσα αναφέρουμε δεν είναι γεγονός.
Αν τον ενοχλεί η κριτική με επιχειρήματα, τότε μάλλον δεν είναι όσο δημοκράτης διατείνεται.
Η αντικειμενική κριτική δεν συνιστά ύβρη, οι ανίερες συμφωνίες συνιστούν και επιφέρουν την νέμεση.