Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 17:42

9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Καλαμάτα

Μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μεσσηνίας συμμετέχουν στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί την παρασκευή 12 Απριλίου στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος. Τα παιδιά θα παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.  Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Συμμετέχουν 16 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ξεκίνησε κατά το σχολικό έτος 2010-2011. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2011 στο Ηράκλειο Κρήτης η εκδήλωση παρουσίασης των ψηφιακών έργων των μαθητών. Η επιτυχία που σημείωσε οδήγησε την οργανωτική επιτροπή στη διοργάνωσή του και για τα επόμενα σχολικά έτη. Η εκδήλωση για το 2ο Φεστιβάλ (σχολικό έτος 2011-2012) έγινε στο Ηράκλειο τον Απρίλιο του 2012.

Για το σχολικό έτος 2012-2013 η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ πρότεινε την παράλληλη διεξαγωγή του σε διάφορες πόλεις της χώρας με ευθύνη τοπικής οργανωτικής επιτροπής και με συντονιστή τον αρμόδιο Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής. Η πρόταση αυτή έτυχε θερμής υποδοχής και υποστήριξης, και έτσι το 3ο Φεστιβάλ διεξήχθη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, παράλληλα στις πόλεις: Ηράκλειο, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Ρόδο και Χανιά. Πάνω από 4100 μαθητές, από 265 σχολεία, εργάστηκαν συλλογικά και παρουσίασαν 592 ψηφιακά έργα, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητά τους. Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με την υποστήριξη της Π.Ε.ΚΑ.Π και τοπικών φορέων (Δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες κ.λπ.).

Σε αυτή του την προσπάθεια το Φεστιβάλ συναντά και συμπεριλαμβάνει και την Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας (ekthesi-mathitikis-dimiourgias.blogspot.gr) που διεξάγεται στα Χανιά με έργα από τους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνου.

Το σχολικό έτος 2013-2014, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ κατά το διάστημα 3-5 Απριλίου 2014 στο οποίο συμμετείχαν το Ηράκλειο, το Αγρίνιο, η Καλαμάτα, η Κέρκυρα, η Λάρισα, η Μυτιλήνη, η Ξάνθη, η Πάτρα, η Ρόδος και τα Χανιά με συνολικά 5792 μαθητές, 649 εκπαιδευτικούς, 330 σχολεία και παρουσίαση 609 έργων.

Για το σχολικό έτος 2014-2015 προετοιμάζεται το 5ο Φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στην Καλαμάτα, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στην Ξάνθη, στην Πάτρα, στη Ρόδο, στα Χανιά και στα Ιωάννινα την Πέμπτη 2, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015. Η κοινή μέρα όλων των πόλεων θα είναι η Παρασκευή 3 Απριλίου, όταν στις 12:30 θα συναντηθούν όλες οι πόλεις με τηλεδιάσκεψη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9.30-10.00 προσέλευση
Χαιρετισμοί

1ο Δημ Καλαμάτας Κατασκευή : video και videospot για τη μη χρήση βίας Υπεύθ καθηγητής: Βεργόπουλος Δημήτρης

24ο Δημοτικό Καλαμάτας: Έξυπνο ηλεκτρικό όχημα μεταφοράς επιβατών Υπεύθ καθηγητής: Μιχαλόπουλος Γιάννης

17ο Δημοτικό Καλαμάτας; Αυτόματη λειτουργία ισόπεδης διάβασης τρένου με το micro:bit Υπεύθ καθηγητής: Μιχαλόπουλος Γιάννης

Δημοτικό Διαβολιτσίου: παρουσίαση για το bulling στο διαδίκτυο Υπεύθ καθηγητής Σπάλα Γωγώ
Γυμνάσιο Πύλου: Αφίσες και φυλλάδια με θέμα την ΙΣΟΤΗΤΑ Υπεύθ καθηγητής Ξυδέα Χριστίνα

Γυμνάσιο Μεθώνης: Ιστοσελίδα στο wix.com τουριστικού περιεχομένου για τον τόπο τους Υπεύθ καθηγητής Ξυδέα Χριστινα

ΓΕΛ Πύλου: Action (Παιχνίδι με χρήση Unreal Engine) Υπεύθ καθηγητής Χριστοδουλόπουλος Γιώργος

ΓΕΛ Πύλου: Διαστημική Μάχη (Παιχνίδι με χρήση App Inventor Υπεύθ καθηγητής Χριστοδουλόπουλος Γιώργος

Γυμνάσιο Θουρίας: Bear Game - Scratch Υπεύθ καθηγητής Ντυμένος Αναστάσιος

Γυμνάσιο Θουρίας: You Wanna Be On Top & Quiz - Scratch Υπεύθ καθηγητής Ντυμένος Αναστάσιος

4 ΓΕΛ Καλαμάτας: Πρόγραμμα επεξεργασίας και υποστήριξης δεδομένων και ένα rpg παιχνίδι στην java Υπεύθ καθηγητής: Νόκας Γεώργιος

7 Γυμνάσιο Καλαμάτας: Υποβρύχιες καταγραφές Υπεύθ καθηγητής: Αλέξανδρος Καραβλίδης, Νόκας Γεώργιος

2 ΕΠΑΛ Καλαμάτας: "Andoid Studio" Υπεύθ καθηγητής: Κωνστάνταρος Παναγιώτης

ΕΠΑΛ Μεσσήνης: Κατασκευή Δικτυακού Τόπου Τουριστικού Γραφείου Υπεύθ καθηγητής: Τσερπέ Σταυρούλα

 

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!