Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 14:35

Το Πολυλίμνιο , ένας κρυμμένος παραδείσος

Το Πολυλίμνιο : μια συστοιχία από μικρές υπέροχες λίμνες

Μέσα σε μια βαθιά χαράδρωση του ρέματος της μαύρης Λίμνης κρύβεται κάτι εντελώς ξεχωριστό. Το Πολυλίμνιο, μια κλιμακωτή διαδοχή από λίμνες. Σε ένα απομονωμένο περιβάλλον βρίσκονται κρυμμένες 15 λίμνες, η καθεμιά ένας ολοκληρωμένος κόσμος, με τις λιμπελούλες και τα νερολούλουδα της, με διάφορα περίεργα ονόματα όπως Μαύρη Λίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας και όλες τους είναι πανέμορφες. Μαζί με φαράγγια και καταρράκτες δημιουργούν ένα μοναδικό σύνολο το οποίο περικυκλώνεται από ελαιώνες και αμπέλια. 

 

 

Τις λίμνες ενώνουν διαδοχικοί καταρράκτες και τις σκιάζει πλούσια βλάστηση. Οι πιο ωραίες και μεγάλες είναι η Μαυρολίμνα και η λίμνη Καδή που τις λούζουν εντυπωσιακοί καταρράκτες. Επισκεφτείτε το Πολυλίμνιο καλοκαίρι. Ακολουθήστε το μονοπάτι και βουτήξτε στα δροσερά νερά. Το μονοπάτι που είναι διαμορφωμένο με σκαλοπάτια και συρματόσχοινα στα δύσκολα σημεία έχει κάνει προσπελάσιμο στους επισκέπτες το φυσικό αυτό παράδεισο.

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 14:52
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Αρχαια Μεσσηνη »

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!