Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 10:26

Βρέθηκε βρέφος μέσα σε κάδο απορριμάτων στην Καλαμάτα. Ποιο είναι το προφίλ των μητέρων που εγκαταλείπουν τα βρέφη τους

Τίτλοι ειδήσεων το τελευταίο τρίμηνο.
Βρέθηκε βρέφος μέσα σε κάδο απορριμάτων στην Καλαμάτα. Το βρέφος ευτυχώς έγινε αντιληπτό από υπάλληλο της καθαριότητας Καλαμάτας όταν πήγε σήμερα το πρωί στο σημείο για να κάνει αποκομιδή των απορριμμάτων.

Εγκατάλειψη βρέφους στη Θεσσαλονίκη  «Δεν γνώριζα ότι είμαι έγκυος. Μόλις γέννησα τα έχασα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Πανικοβλήθηκα».
ανέφερε η 25χρονη κοπέλα, που βρέθηκε σε κατάσταση σοκ και φαίνεται σαν να μην είχε συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.

Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: Η ιστορία που «λύγισε» τους αστυνομικούς. Aστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ζήτησαν να βαφτίσουν το μωρό.
Η νεαρή γέννησε, όπως προκύπτει από την έρευνα στο νοσοκομείο και εγκατέλειψε το βρέφος εφτά ημερών, όπως τουλάχιστον είπε, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση απόγνωσης. «Είχα μία σχέση με έναν άντρα, ο οποίος όμως δεν γνώριζε ότι ήμουν έγκυος. Άφησα το μωρό γιατί ήθελα να ζήσει μία καλύτερη ζωή. Το έχω μετανιώσει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το κέντρο βρεφών «Μητέρα» στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, κάθε χρόνο εγκαταλείπονται ένα με δύο παιδιά από τις μητέρες τους και αυτά αποκλειστικά στις μεγάλες πόλεις, καθώς εκεί κανείς δεν ξέρει σχεδόν κανένα. Οι μητέρες που φτάνουν σε αυτό το σημείο είναι είτε πολύ νέες είτε αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας είτε βρίσκονται κάτω από την επήρεια ουσιών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι λόγοι που μια νεαρή μητέρα εγκαταλείπει το μωρό της είναι η απόγνωση και η απελπισία,κυρίως από την ανεπαρκή οικογενειακή στήριξη.
Μην έχοντας υποστήριξη θεωρεί πως η μοναδική επιλογή της είναι να αφήσει το μωρό.

Η πρακτική της εγκατάλειψης των βρεφών αµέσως µετά από τη γέννηση τους είναι ένα φαινόµενο µε ποικίλα κίνητρα και εξαρτώµενα από διάφορους κοινωνικοοικονοµικούς παράγοντες.  Ανεπιθύμητη εφηβική εγκυμοσύνη, κοινωνική κατακραυγή , οικονομικά προβλήματα , εξαρτήσεις απο χημικές ουσίες σε συνδυασμό με την ελλιπή ενημέρωση αποτελούν τις περιπτώσεις των μητέρων που εγκαταλείπουν τα βρέφη τους.

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com