Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 16:38

Τραγωδία στην Ιταλία. Στραγγάλισε την ιατρό σύντροφό του, επειδή τον κόλλησε κορονοϊό

Θρήνος στην Ιταλία για τη Λορένα Κουαράντα που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της. Η 27χρονη δολοφονήθηκε εκεί όπου θα έπρεπε να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής, κατά την διάρκεια της καραντίνας, μέσα στο ίδιο της το σπίτι.  H φοιτήτρια ιατρικής Lorena Quaranta, 27 ετών, βρέθηκε νεκρή από τους αστυνομικούς στο σπίτι της, αφού ο φίλος της, Antonio De Pace, νοσοκόμος 28 ετών, κάλεσε τις Αρχές και ομολόγησε το έγκλημα που διέπραξε.

Ο καθ' ομολογία δολοφόνος, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, φέρεται να προσπάθησε, αφού σκότωσε τη νεαρή γυναίκα, να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του, ωστόσο, τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Το ζευγάρι συγκατοικούσε στη Μεσίνα της Σικελίας, ενώ η Lorena Quaranta είχε επιλέξει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Λίγες μέρες μάλιστα πριν πεθάνει, εξέφρασε τις ανησυχίες της για τους γιατρούς που πέθαναν στην επιδημία, ανεβάζοντας στα social media της μια ανάρτηση που εξηγούσε ότι οι θάνατοι των γιατρών προήλθαν από την έλλειψη εξοπλισμού για την προστασία τους.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Salvatore Cuzzocrea, όπου σπούδαζε το ζευγάρι, η τραγωδία σχετίζεται «με την κατάσταση κρίσης που βιώνουμε αυτή τη στιγμή».
«Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο η αναγκαστική συγκατοίκηση να οξύνει τις ενδοοικογενειακές διενέξεις» επισήμανε.
Η πρόεδρος της επιτροπής Γυναικοκτονιών της γερουσίας Βαλέρια Βαλέντε κατήγγειλε «την πολλοστή γυναικοκτονία που εκτυλίσσεται σε ένα σπίτι, όπου η κρίση του κορονωϊού μας επιβάλλει να μείνουμε» εκεί.

«Ζητείστε την απομάκρυνση εκείνων που μπορούν να σας κάνουν κακό ή… απομακρυνθείτε οι ίδιες, μαζί με τα παιδιά σας» απηύθυνε έκκληση η πολιτικός.
Λίγες μέρες νωρίτερα, η υπουργός Ισότητας και Οικογένειας Έλενα Μπονέτι υπογράμμισε την αναγκαιότητα να βρεθούν σπίτια-καταφύγια για τις γυναίκες θύματα βίας, που υποχρεώνονται να συγκατοικήσουν με τους βίαιους συντρόφους τους λόγω των μέτρων απομόνωσης που έχει επιβάλει η ιταλική κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορωνοϊό.

Το θέμα αυτής της γυναικοκτονίας ξέφυγε από τα σύνορα της Ιταλίας, καθώς με την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει σε πολλά μέρη του πλανήτη, εντείνονται οι φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, με τα θύματα να βρίσκονται εγκλωβισμένα σε τέσσερις τοίχους με τον κακοποιητή τους, χωρίς να μπορούν να διαφύγουν. 

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com