Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 20:00

Το γνωρίζατε? Κάθε βράδυ πολίτες μένουν Άγρυπνοι μπροστά από τη Βουλή για το Περιβάλλον

Το γνωρίζατε? Κάθε βράδυ πολίτες μένουν Άγρυπνοι μπροστά από τη Βουλή για το Περιβάλλον ? Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε Θεσσαλονίκη, Σκιάθο και άλλες περιοχές. Με αφορμή τους πρόσφατους αντι-περιβαλλοντικούς νόμους, πολίτες αντιδρούν σε όλη την Ελλάδα διεκδικώντας κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.

*****************************
▪️ Θανάσης, 25, μεταπτυχιακός φοιτητής και ερευνητής του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πα.Πελ.:

101198032 123331202711935 1224798246161874944 o

"Είμαστε εδώ κάθε βράδυ, απαιτώντας την κατάργηση του περιβαλλοντοκτόνου νόμου του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από τις 4 Μαΐου. Προσωπικά, βρίσκομαι εδώ όσο δυναμικότερα και παραστατικότερα μου επιτρέπουν οι συνθήκες, προκειμένου να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου σχετικά με τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα. Κάθε μέρα που περνάει, νιώθω σα να μου λέει το ίδιο το κράτος: "Φύγε! Δεν έχεις ούτε μέλλον αλλά ούτε και λόγο εδώ!". Πιστεύω πως έχει έρθει λοιπόν η σειρά μου, να απαντήσω πως "Δε θα τους αφήσω να μου χαλάσουν ούτε το μέλλον μου, ούτε τα όνειρά μου, ούτε τίποτα."

Πρέπει να καταλάβουμε πως στις εκλογές ψηφίζουμε, όχι για να αλλάξουμε τους ιδιοκτήτες του κράτους. Αλλά για να εκλέξουμε τους εκφραστές των πολιτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θυμάμαι ποτέ οι πολίτες να εξέφρασαν την έντονη και σφοδρή τους επιθυμία να κατακρεουργηθεί ο φυσικός πλούτος της Ελλάδας, για να φέρουμε επενδυτές! Όπως επίσης δε ζήτησαν μειώσεις στο σύστημα υγείας, το οποίο με την πρώτη αναποδιά, φάνηκε ότι δε θα μπορούσε να ανταπεξέλθει. Όπως επίσης δε ζήτησαν την ακραία κατασταλτική δράση των αστυνομικών δυνάμεων, απέναντι σε τυχαίους πολίτες, και άλλα πολλά...
Έτσι λοιπόν, θεωρώ πως έχει έρθει για ακόμη μια φορά η σειρά των πολιτών, η σειρά μας δηλαδή, να ενώσουμε τις φωνές μας και να φωνάξουμε ένα "Τέρμα! Ως εδώ!", και αυτήν τη φορά να ακουστεί! Να φανεί δηλαδή, για μία φορά, ότι η γνώμη μας μετράει. Ότι η ελληνική κοινωνία δεν αποτελείται μόνο από 300 βουλευτές που μιλάνε εκ μέρους της. Να δείξουμε ότι η ελληνική κοινωνία αποτελείται απ'όλα μας, και πως θέλουμε η γνώμη μας να μετράει και πέρα από τις εκλογικές περιόδους!"

25o βράδυ απόψε και ακόμα αγρυπνούμε!
Η στήριξη όλων είναι πολύτιμη!

 

 

via #Agrypnoi_Polites #support_earth
https://www.facebook.com/agrypnoi

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com