Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 18:10

Το 2nd Kalamata Dance Cup αναμένεται συναρπαστικό!!

Kοντά 1500 επισκέπτες και χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρίσκονται στην Καλαμάτα στο διεθνή διαγωνισμό χορού "Kalamata Dance Cup", που διοργανώνεται για δευτερη χρονιά στην πόλη μας.  Οι χορευτικές παραστάσεις της διαγωνιστικής διαδικασίας της Διεθνούς Διοργάνωσης ξεκινούν το Σάββατο 30/11/2019 από τις 8:00 η ώρα το πρωί στο Γήπεδο ‘ΤΕΝΤΑ’ Καλαμάτας, κορυφώνονται όμως στην Τελετή Gala-Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 20:00. 

Διάσημες προσωπικότητες από την αθλητική χορευτική κοινότητα, Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλεσμένοι πρωταθλητές χορού και Διεθνείς Κριτές Χορού θα βρεθούν στην Καλαμάτα. Αθλητές σε όλες τις ηλικίες θα διαγωνιστούν σε όλα τα είδη Χορού: Ελληνικοί Λαϊκοί Χοροί (Χασάπικο, Ζεμπέκικο) Λάτιν, Ευρωπαϊκοί, Γενική Ακροβατική Γυμναστική, Κλασσικό Μπαλέτο, Σύγχρονος χορός, Τζαζ, Μιούζικαλ, Αργεντίνικο Τάνγκο, Ανατολίτικοι χοροί, ινδικοί χοροί, Hip-Hop, Break Dance, Dancehall, Reggaeton, Μαζορέτες, Ακροβατικός χορός εναέριος, Show Dance και πολλά άλλα. 

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείο Τουρισμού - Ministry of Tourism και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και υποστηρίζουν και ο Δήμος Καλαμάτας με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

78494515 1010162632656285 415139895175020544 o

Τί αναφέρει για την Τελετή Gala η Υπεύθυνη Διοργάνωσης κ. Νίνα Δράκου - Χρυσού

"Η Τελετή Gala θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Γήπεδο ‘ΤΕΝΤΑ’, όπου θα παραστούν εκατοντάδες θεατές δημότες και φιλότεχνοι επισκέπτες, καθώς και επίσημοι προσκεκλημένοι από διάφορους φορείς. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την συνεργασία μας με έναν σημαντικό κοινωνικό φορέα την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών ‘Πόρτα Ανοιχτή’ από την Αθήνα θα ανοίξει με τιμή την αυλαία μας στην Τελετή Gala. Aξίζει όλοι να παραβρεθούμε να θαυμάσουμε την προσκεκλημένη μας χορευτική ομάδα των 20 ατόμων Α.Μ.Ε.Α στην παράσταση ‘Φτου ξελευτερία’ να μας μεταφέρουν κοινωνικό μήνυμα, πως H ΤΕΧΝΗ δεν κάνει διακρίσεις καθότι απευθύνεται σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας που είναι ισότιμα και ισοδύναμα. 

Θα ακολουθήσει η Φιλαρμονική του Δήμου Δυτικής Μάνης για έναρξη και καλωσόρισμα όλων των επισκεπτών του χορού στην πόλη μας, με ειδική παρέλαση των χορευτών, τελετή παρουσίασης των Διεθνών Κριτών, και χαιρετισμούς επισήμων. Στη συνέχεια, έπεται το διαγωνιστικό μέρος της τελετής μας με τα ‘Professional’ εκθαμβωτικά ζευγάρια αθλητικού χορού (DanceSport) που θα μας απογειώσουν σε επαγγελματικό επίπεδο χορού, προσφέροντας ένα υπερθέαμα για όλους, μικρούς-μεγάλους! Και ένα επίσης ζεστό χειροκρότημα, φυλάξτε το για τους τελικούς που θα ακολουθήσουν! Οι καλύτεροι της ημέρας θα μας μεταδώσουν ατμόσφαιρα αίγλης με τεχνική έμπνευσης, ρυθμού, ζωντάνιας και λάμψης αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι ο χορός είναι το ανώτερο είδος αθλητισμού. Υπόσχονται να μας μεταδώσουν όλη την glamorous ενέργεια των Professional Champions celebrities και την αίγλη που προσδίδουν όλοι οι αστέρες του χορού όταν βρίσκονται στο καλλιτεχνικό διαγωνιστικό χώρο.  Η βραδιά θα κλείσει με τις Απονομές των επιτυχόντων, που θα συνοδευτούν από βραβεύσεις & δώρα! Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής και μετάλλια και κύπελλα στις πρώτες θέσεις.

Οι θεατές μπορούν να παραβρεθούν οποιαδήποτε ώρα του Σαββάτου για να παρακολουθήσουν τους διαγωνισμούς καθόσον θα υπάρχει βραχιόλι εισόδου. Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει πάρκινγκ εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου ‘Τέντα’. Μέρος των εσόδων από το κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου, θα διατεθεί για τις ανάγκες της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή». Η είσοδος ανέρχεται στα 12 ευρώ /ολοήμερο, ενώ στους μαθητές δημοτικού και στα Α.Μ.Ε.Α η είσοδος είναι δωρεάν. Μια συναρπαστική βραδιά που θα σας συγκινήσει και θα σας μαγέψει! μια βραδιά που δεν πρέπει κανείς να χάσει. 

kalamatadancecup30

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή  1 Δεκεμβρίου από το πρωί το πρωί μέχρι το απόγευμα διενεργούνται σεμινάρια - διαλέξεις χορού σε διάφορα είδη που απευθύνονται και στους διαγωνιζόμενους αλλά και σε όλους τους δημότες μας από ειδικούς χοροδιδάσκαλους στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στην πανέμορφη αίθουσα της Πινακοθήκης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους επισκέπτες της χορευτικής κοινότητας να θαυμάσουν από κοντά τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας που στεγάζονται οι δύο βιβλιοθήκες της πόλης: η Λαϊκή Βιβλιοθήκη και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, η Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, η Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων και το Ελληνικό Κέντρο θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.). Σκοπός των εκπαιδευτικών σεμιναρίων είναι η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού περιεχομένου, η τροφοδότηση των μαθητών με σημαντικά ερεθίσματα καθώς και η υποστήριξη των ταλέντων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξαρτήτου ηλικίας και χορευτικού επιπέδου. Η αφίσα και το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει αναρτηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και αφορά 7 διαφορετικά είδη χορού (Λατιν, σύγχρονο, οριεντάλ, break dance, hip hop, commercial, musical jazz). Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα μας: www.kalamatadancecup.com

Την ίδια μέρα το μεσημέρι, στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες και επισκέπτες μιας Κυριακάτικης βόλτας με ξεναγό του Συλλόγου μας, διασχίζοντας την πόλη από τον ποδηλατόδρομο, και μιας μικρής ξενάγησης στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, στο Κάστρο και στη Μαρίνα Καλαμάτας με σκοπό την γνωριμία τους με την πόλη. "

Ενα πραγματικά χορευτικό υπερθέαμα!!https://www.facebook.com/events/1170842799793018/ 

 

Πολυμέσα

Το Promo - Video του 2nd KALAMATA DANCE CUP - Beyond The Limits
Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com