Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 09:23

Southern Balkan Photo Festival

Southern Balkan Photo Festival Southern Balkan Photo Festival

Οι west mani frames στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της δημιουργίας επικοινωνιακού και ζωτικού χώρου για όλους όσους αντιλαμβάνονται την χρήση της φωτογραφικής κάμερας ως δημιουργικό μέσο, διοργανώνουν στην Καρδαμύλη, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Southern Balkan Photo Festival. Στο κάλεσμα για τα φωτογραφικά απαντήματα στην Καρδαμύλη ανταποκρίθηκαν και θα
συμμετάσχουν με ομαδικές εκθέσεις οι:

 Φωτογραφική ομάδα Καλαμάτας,
 Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας - τμήμα Φωτογραφίας,
 Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης,
 Culture of Balkans,
 KEK Καλαμάτας – τμήμα φωτογραφίας
 Maniarts
 west mani frames

Η φωτογράφιση είναι συνήθως μια μοναχική και εσωστρεφής εμπειρία . Όταν οι εικόνες που δημιουργούνται κλείσουν ένα κύκλο για το φωτογράφο τότε ακολουθεί η έκθεσή τους, μια εμπειρία εξωστρεφής. Μέσα από τη διαδικασία της φωτογράφισης και της έκθεσης επέρχεται η ισορροπία της φωτογραφικής διαδικασίας και διαμορφώνεται ο διάλογος του φωτογράφου με τον εαυτό του και με τους θεατές.

Με ατομική έκθεση με τίτλο «Το αλμυρό νερό» και παρουσίαση στο καφέ Αλώνι στην Καρδαμύλη συμμετέχει, επίσης, ο φωτογράφος Κώστας Μασσέρας.

Εγκαίνια έκθεσης 20 Ιουλίου στις 20:00.
Η έναρξη του φεστιβάλ και τα εγκαίνια των εκθέσεων θα γίνουν το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 20:00, στο παλιό δημοτικό σχολείο της Καρδαμύλης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα μας ταξιδέψουν στα Βαλκάνια οι μουσικοί Σταύρος Παναγιωτόπουλος – κλαρίνο, Νίκος Πολυχρονόπουλος – λαούτο, Μαρία Καραχισαρίδου – κρουστά, Αποστόλης Πολυχρονόπουλος – φωνή, θα δροσιστούμε με την τοπική φρέσκια μπύρα Νέμα και θα δοκιμάσουμε μανιάτικες παραδοσιακές λιχουδιές από το Σύλλογο Οικοτεχνών Γυναικών Δυτικής Μάνης.

Στη λήξη του φεστιβάλ στις 28 Ιουλίου θα υπάρχει επίσης μια μουσική έκπληξη για τους επισκέπτες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση επισκεφθείτε τη σελίδα των west mani frames
στο fb https://www.facebook.com/WestManiFrames/

Το teaser του Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link
https://www.youtube.com/watch?v=ao0G2A2bYs8

West Mani Frames info
Η ομάδα των west mani frames δημιουργήθηκε πριν από 3 χρόνια στη δυτική Μάνη. Στόχος της η αυτομόρφωση, η επικοινωνία, η εξωστρέφεια και η έκφραση μέσα από τη φωτογραφία. Αντιλαμβανόμαστε την φωτογραφική διαδικασία σαν διέξοδο αλλά και σαν υπαρξιακή ανησυχία. Φωτογραφικά, προσπαθούμε να υπερβούμε το ρεαλισμό της καταγραφής του μέσου, εξελίσσοντας ταυτόχρονα το προσωπικό μας ύφος. Το πεδίο που διαπραγματευόμαστε φωτογραφικά είναι κυρίως ο δρόμος. Εκεί αναζητούμε τα μικρά συμβάντα και τις μικρές τελετουργίες της καθημερινότητας , αναζητούμε το γεγονός που θα καταγραφεί , θα μεταμορφωθεί από τον φωτογράφο και θα παρακινήσει την φαντασία του θεατή. Βασικά μας απασχολεί η αμυδρά αντιληπτή θεατρικότητα της καθημερινής ζωής.

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!