Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 21:44

Προηγμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμού (DMS) για τον τουρισμό θα εφαρμοστεί στην Π. Πελοποννήσου με επίκεντρο τον άνθρωπο ως ντόπιο

Η Πελοπόννησος μετατρέπεται σε ένα 'έξυπνο-smart' τουριστικό προορισμό μέσω του του έργου «Δημιουργία και Διαχείριση Συστήματος Διαχείρισης Προορισμού (dms) σε Περιφερειακό Επίπεδο». Η υλοποίηση του αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας, υπό τον συντονισμό της Αρμόδιας Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κας. Κωνσταντίνας Νικολάκου, εντάσσεται στην την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020, με ποσό 1.9 εκατ. ευρώ και θα έχει διάρκεια υλοποίησης τα 5 έτη έως το 2023.

Το Προηγμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμού (Destination Management System) θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα Διαχείρισης του προορισμού με επίκεντρο τον άνθρωπο ως ντόπιο, ως προσωρινά ντόπιο - επισκέπτη, και ως επιχειρηματία του τουρισμού. Το σύστημα θα συγκεντρώνει και θα παρουσιάζει με καινοτόμο τρόπο όλη την τουριστική πληροφορία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα ενημερώνεται – επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα παρέχοντας ολοκληρωμένες, καινοτόμες, «έξυπνες», υπηρεσίες e-tourism, οι οποίες θα παρέχονται στους χρήστες.

Το DMS θα αποτελέσει και μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για την οικονομία της Πελοποννήσου με έμφαση στον τομέα του τουρισμού αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες εφαρμογές άντλησης μεγάλων δεδομένων (big data).

Η κα. Νικολάκου κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόνισε ότι στόχος και σκοπός του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, είναι να προσφέρει νέες δυνατότητες και νέα ώθηση στην ενδυνάμωση της τοπικής μας οικονομίας από τις δυνατότητες που θα έχουν οι φορείς τουρισμού μέσα από την μετατροπή της Πελοποννήσου σε ένα «έξυπνο –smart» προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό το αμέσως επόμενο χρονικό  διάστημα θα διοργανωθούν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες συναντήσεις με φορείς τουρισμού καθώς και επιμελητήρια προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες σε ότι αφορά τις τοπικές κοινωνίες για τα οφέλη του DMS για τις τοπικές κοινωνίες."

Το έργο εντάχθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020, με ποσό 1.9 εκατ. ευρώ και διάρκεια υλοποίησης τα 5 έτη έως το 2023. Για την υλοποίηση του Έργου θα επιτευχθεί σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω των Διευθύνσεων Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος ΟΤΑ ΑΕ και Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων όπως το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!