Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 14:18

Ο Χρήστος Μεϊμετέας και ο Τάκης Καπετανέας αλλάζουν το σκηνικό στις ελληνικές craft μπύρες με τις τέσσερις ετικέτες της NEMA Beer

NEMA beer - Mani Brewery. Η πρώτη Μεσσηνιακή μπύρα! NEMA beer - Mani Brewery. Η πρώτη Μεσσηνιακή μπύρα!

Κάποιοι τους χαρακτήρισαν τολμηρούς , που θέλησαν να επενδύσουν στη ζυθοποιία, ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο  ...
Κάποιοι τους χαρακτήρισαν ρομαντικούς , που δημιούργησαν το ζυθοποιείο στον απομακρυσμένο γραφικό ψαροχώρι Αγιο Νικόλαο Μάνης...
Οι ίδιοι το μόνο που θέλουν είναι να φτιάχνουν γευστική, αρωματική και απολαυστική μπύρα για όλους εμάς!
Και τα κατάφεραν!!

Ο Χρήστος Μεϊμετέας και ο Τάκης Καπετανέας αλλάζουν το σκηνικό στις ελληνικές craft μπύρες με τις τέσσερις ετικέτες της NEMA Beer.

"Δεν είναι μόνο η αγάπη μας για τη μπύρα! είναι το πάθος μας, η τέχνη μας και η συνεχής μας πρόκληση να συνεχίσουμε να καινοτομούμε. Διατηρούμε όλη τη γραμμή παραγωγής στο ζυθοποιείο μας, για να διασφαλίσουμε ότι η μπύρα μας είναι υψηλών προδιαγραφών. Οι πρώτες ύλες, προσεκτικά διαλεγμένες για να κερδίσουν τον ουρανίσκο και να ξυπνήσουν τις αισθήσεις σας, ταξιδεύουν από τη Θράκη και τη Μάνη στο ζυθοποιείο μας."

Η NEMA είναι η πρώτη μπύρα που παρασκευάζεται και εμφιαλώνεται στη Μεσσηνία, στο ζυθοποείο στον Αγιο Νικόλαο. Η πρώτη Μεσσηνιακή μπύρα! Η Μεσσηνία είναι γνωστή για πολλούς λόγους. Για την ομορφιά, τα προϊόντα, τα μνημεία, τους παραδοσιακούς οικισμούς και φυσικά τις παραλίες.  Σε αυτούς τους λόγους ήρθε να προστεθεί και η Μεσσηνιακή Ζυθοποιία – Mani Brewery.

ΝΕΜΑ σημαίνει νεύμα στην τοπική μανιάτικη διάλεκτο. Όπως και η επιλογή της ετικέτας δεν είναι τυχαία. Η φραγκοσυκιά αποτελεί ένα εμβληματικό φυτό της Μάνης, της Μεσσηνίας και γενικότερα του νότου. 

Ποιές είναι οι μπύρες ΝΕΜΑ
Όλες φρέσκιες και αφιλτράριστες.
Οι πρώτες ύλες, προσεκτικά διαλεγμένες για να κερδίσουν τον ουρανίσκο και να ξυπνήσουν τις αισθήσεις σας, ταξιδεύουν από τη Θράκη και τη Μάνη στο ζυθοποιείο.
Σε κάθε στάδιο ζυθοποίησης, τηρούνται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και διαδικασίες για το επιθυμητό αποτέλεσμα!

NEMA blonde, με νερό Ταϋγέτου, βύνες Θράκης . Η ξανθιά μπύρα με λαμπερό, χρυσό χρώμα, απαλή γεύση, 4,6% Vol αλκοόλ . Θα την βρείτε σε μπουκάλι 330 και 500 ml

NEMA summer ale , η αφροζύμωτη μπύρα, όπως χαρακηριστικά λένε. Η summer ale έχει φρουτώδη , γεμάτη γεύση και με μια ελαφριά πικράδα. Όλα τα αρώματα του καλοκαιριού ...

NEMA india pale ale , η δυνατή μπύρα!! Με 5,5% Vol αλκοόλ, Αμερικάνικους λυκίσκους Νερό Ταϋγέτου, Βύνες Θράκης και σπέσιαλ Βύνες. Η έκδηλη πικράδα της είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της.
Πίνετε ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας.
και τέλος η
NEMA porter , η μαύρη μπύρα !! Αρώματα καφέ και σοκολάτας με βύνες roasted barley και chocolate malt. Εκρηκτική γεύση!!

Σας προτείνουμε να τις δοκιμάσετε και είμαστε σίγουροι πως θα τις απολαύσετε μέχρι τελευταίας σταγόνας...

nema beer mani brewery craft

 

Το ζυθοποιείο Mani Brewery βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο της Δυτικής Μάνης και στεγάζεται σε έναν χώρο περίπου 300 τετραγωνικών.
Ποια είναι τα στάδια ζυθοποίησης. 
Εκχύλιση: Η εκχύλιση είναι το στάδιο ανάμιξης της βύνης με νερό, σε θερμοκρασία που ανεβαίνει σταδιακά, με σκοπό την ενεργοποίηση συγκεκριμένων ενζύμων.

Βρασμός και Προσθήκη Λυκίσκου: Η βύνη και το νερό με τα ζάχαρα που μένει (γλεύκος) μεταφέρεται σε βραστήρα. Κατόπιν γίνεται η προσθήκη του λυκίσκου, ο οποίος προσφέρει στο άρωμα και τη γεύση της μπύρας, καθώς και τη χαρακτηριστικά πικράδα.

Ζύμωση: Το μίγμα (γλεύκος) μεταφέρεται στη δεξαμενή ζύμωσης και ωρίμανσης, αφού πρώτα περάσει από τον εναλλάκτη θερμότητας (chiller) για να ψυχθεί. Σε αυτή τη φάση, προστίθεται η μαγιά και ο υπόλοιπος λυκίσκος (dry hopping).

Εμφιάλωση: Η μπύρα είναι έτοιμη για εμφιάλωση και να την απολαύσετε σε γυάλινα μπουκάλια

mani brewry 3

 

Βρές μια NEMAhttps://nema.beer/vres-mia-nema/ 

Ας στηρίξουμε την ελληνική ζυθοποία , ας στηρίξουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα!
#support_your_local_brewery!!