Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 17:31

O νέος φυσικός παράδεισος της Μεσσηνίας αποκαλύφθηκε στη Στενωσιά Πυλίας

ο Βαλάντης Καλογερόπουλος εμπνευστής της προσπάθειας ανάδειξης του τοπίου ο Βαλάντης Καλογερόπουλος εμπνευστής της προσπάθειας ανάδειξης του τοπίου

Μια απο τις ωραιότερες ανακαλύψεις στη Μεσσηνία έγινε σήμερα έτσι ξαφνικά και απρόσμενα .. όπως όλα τα ωραία!
Ένας νέος φυσικός παράδεισος αποκαλύφθηκε στους καταρράκτες και το ποτάμι ενος μικρού χωριού της Πυλίας ... τη Στενωσιά.

Πρόκειται για ένα καταπράσινο φαράγγι που διασχίζει ένας ήρεμος ποταμός - χωρίς όνομα - της "Στενωσιάς", με μικρούς καταρράκτες και λiμνούλες. Είναι στο συνολικό του μήκος  3-4 χιλιόμετρα και καταλήγει στο γνωστό καταρράκτη καλαμαρι της Πυλίας. Εκτός απο το ανεπανάληπτο φυσικό του περιβάλλον έχει ιδιαίτερη αξία να σημειώσουμε πως εκεί οι Ιταλοί έφτιαξαν φράγμα και δημιούργησαν τον πρώτο υδροηλεκτρικό σταθμό της Μεσσηνίας που ηλεκτροδοτούσε την Πύλο.

Η προσπάθεια ανάδειξης και διάνοιξης της κοίτης, ωστε να δημιουργηθεί περιπατητικό μονοπάτι ξεκίνησε πριν λίγο καιρό απο κατοίκους του χωριού.

Εμπνευστής ο Βαλάντης Καλογερόπουλος, ενας νεαρός κάτοικος, όπου μαζί με τους συγχωριανούς του, με πολλή προσωπική δουλειά, καθάρισαν το πρώτο μονοπάτι και άνοιξαν πρόσβαση στο φυσικό αυτό παράδεισο.

"Ξεκινήσαμε πριν ενάμιση μήνα, ήταν κάτι που σκεφτόμουν εδώ και αρκετά χρόνια.. " μας είπε ο Βαλάντης. "Έχουμε δουλέψει πολύ.. χρειάζονται πολλά να γίνουν ακόμα για να μας αποκαλυφθεί όλη η ομορφιά του μέρους. Έχουμε φτάσει σχεδόν στη μέση .. πιο κάτω έχει ακόμα πιο πολύ νερό ... Εμείς εδω μεγαλώσαμε και κάναμε μπάνιο όταν ήμασταν μικροί .. "

 

Σήμερα ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας αποδέχτηκε την πρόσκληση του Βαλάντη και όλοι μαζί με τους κατοίκους δούλεψαν για τον καθαρισμό του μέρους, διευρύνoντας τη δίοδο στην κοίτη.

Αυτό είναι η αρχή, αλλα σίγουρα απαιτείται η συνδρομή του Δήμου Πυλίας για την ανάδειξη αυτού του μοναδικού σημείου, όπου με βεβαιότητα θα γίνει το νέο Πολυλίμνιο της Μεσσηνίας.

Η Μεσσηνία θα χρωστά πολλά στο νεαρό Βαλάντη ...

 

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com