Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 19:03

Μαρία Βουγιούκα: Ζήσε τη ζωή που θέλεις και αγαπάς

Μαρία Βουγιούκα: Ζήσε τη ζωή που θέλεις και αγαπάς Μαρία Βουγιούκα: Ζήσε τη ζωή που θέλεις και αγαπάς

Η Καλαμάτα πλέον έχει τη δική της Life Coach. H Μαρία Βουγιούκα είναι ίσως η πρώτη επαγγελματίας life coach που δραστηροποιείται μόνιμα στην πόλη, διατηρώντας γραφείο. Εχουμε μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν για τη μέθοδο του life coaching και τα οφέλη της, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε τη δική μας Life Coach. Ας τη γνωρίσουμε. 

-Μαρία είσαι από τις πρώτες Καλαματιανές life coach, με σπουδές πιστοποιημένες από το διεθνή οργανισμό AC (Association for Coaching) του Λονδίνου, με γραφείο συμβούλου προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης στην πόλη μας, όπου κάνει συνεδρίες Πέρα από το διαδίκτυο. Γιατί γνωρίζω ότι έχεις πελάτες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Γνωρίζουν οι κάτοικοι της πόλης το coaching (προπονητική ζωής); Έχουν εξοικειωθεί με αυτό;

Όντως έτσι είναι!!! Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι γνωρίζουν σε ένα μεγάλο ποσοστό το Life coaching οι κάτοικοι της πόλης, βέβαια το σεμινάριο που ετοιμάζω θα βοηθήσει να τον γνωρίσουν ακόμη καλύτερα και να λύσουν τυχόν απορίες που έχουν.

-Ποιες είναι οι βασικές διαφορές με την ψυχολογική υποστήριξη ψυχοθεραπεία;

Αρχικά μπορεί κάποιος που κάνει ψυχανάλυση να κάνει ταυτόχρονα και coaching, είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Το coaching εστιάζει στη σημερινή κατάσταση και στο μέλλον σε αντίθεση με την ψυχανάλυση που εστιάζει στο παρελθόν. Το παρελθόν για το coaching είναι πηγή μαθήματος, μας αφορά το τώρα και το που θέλουμε να πάμε.

-Ετοιμάζεις μία εκδήλωση το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, με ανοιχτή είσοδο στο καφέ bistroteca, τι θα αποκομίσουν όσοι την παρακολουθήσουν;

Αρχικά είναι μία πρόσκληση γνωριμίας. Στόχος μου είναι μέσα από αυτή την εκδήλωση να κεντρίσω τη σκέψη των συμμετεχόντων, να τους βοηθήσω να αφυπνιστούν και να τους δώσω τη δυνατότητα να δουν τη ζωή από άλλη οπτική γωνία. Μετά την εκδήλωση να φύγουν πιο ενδυναμωμένοι με μεγαλύτερη αισιοδοξία και θετικότητα. Η οπτική γωνία που βλέπουμε τα πράγματα προκαθορίζει και τη λύση.

-Σε μία εποχή που όλοι αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα θα μας δώσεις δύο συμβουλές για να διώξουμε την τοξικότητα και να βελτιώσουμε τη ζωή μας;

Επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα δεν μπορώ να δώσω την ίδια συμβουλή σε όλους και εδώ Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στο coaching ο επαγγελματίας Coach δεν καθοδηγεί και δεν συμβουλεύει, βοηθάει τον άνθρωπο που εργάζεται μαζί του να ανακαλύψει το δικό του ιδανικό και ασφαλή τρόπο για να διώξει την τοξικότητα και να βελτιώσει τη ζωή του, οι άνθρωποι είμαστε τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας οπότε δεν υπάρχουν μαγικές συμβουλές που να λειτουργούν για όλους.

-Ποιο είναι το κοινό σημείο των ανθρώπων που έρχονται σε σένα;

Οι άνθρωποι που με επιλέγουν έρχονται για διάφορους λόγους, θέματα αυτοπεποίθησης και πίστης στον εαυτό τους, προβλήματα στον γάμο τους στις σχέσεις τους με τους άλλους, δυσκολίες στην εργασία τους, και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Το κοινό σημείο είναι ότι όλοι θέλουν να βρουν τον τρόπο να ζήσουν την ζωή που θέλουν και αγαπούν.

Life Coach Μαρια Βουγιούκα

Η Life & Business Coach Μαρία Βουγιούκα θα βρίσκεται μαζί μας το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 5:00μμ στο καφέ Bistroteca στην πλατεία Καλαμάτας σε ένα workshop, όπου θα εφαρμόσουμε ένα ιδιαιτέρως αποτελεσματικό εργαλείο του coaching, τον “Κύκλο της Ζωής”, που θα μας δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το πόσο ικανοποιημένοι είμαστε σε κάθε τομέα της ζωής μας και σε ποιους τομείς θα μπορούσαμε να εργαστούμε.https://www.facebook.com/events/165648454373178/

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαρία Βουγιούκα Ανδριανοπούλου έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία πάνω στην διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, έχει κάνει σπουδές στο management στις ανθρωπιστικές επιστήμες και στη θετική ψυχολογία και έχει ολοκληρώσει κύκλο σπουδών στο Life Coaching πιστοποιημενο από τον AC[ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ] ΣΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
Εργάζεται ως Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης και έχει το προσωπικό της γραφείο στην Καλαμάτα.

 

 

 

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!