Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 09:08

Η ΣΤΙΓΜΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ: Ντοκιμαντέρ για τη ΓΑΙΑ Εθελοντές Μάνης

ΓΑΙΑ Εθελοντές Μάνης ΓΑΙΑ Εθελοντές Μάνης

Η ΣΤΙΓΜΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ για τη ΓΑΙΑ Εθελοντές Μάνης που προβλήθηκε στο 21 Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη και συγκίνησε το κοινό.
Οι Θεσσαλονικείς και οι ξένοι που παρακολούθησαν την προβολή στην αίθουσα Σταύρος Τορνές έδωσαν συγχαρητήρια στους εθελοντές απο τη δυτική Μάνη που ήταν παρόντες και βέβαια τέθηκε το βασικό ερώτημα στο τέλος από δημοσιογράφους και κοινό πως μπορούν να στηθούν τέτοιες ομάδες σε όλη την Ελλάδα.
Το Ντοκιμαντέρ θα προβληθή σύντομα και στην Καλαμάτα! 

52932978 299660627372612 3109965989169594368 n

Σενάριο –σκηνοθεσία Χαρά Φράγκου 

κάμερα Κατερίνα Τζιγκοτζίδου,Ευάγγελος Βλαχάκης.Μοντάζ Μαρία Κουνάβη.

Πόσες ελπίδες έχει ένας άνθρωπος να σωθεί μετά απο ατύχημα σε ερημική περιοχή;

Ολοι γνωρίζουμε πως ενα τέτοιο περιστατικό ιδιαίτερα το καλοκαίρι δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί απο τα δημόσια κέντρα διάσωσης.

Πόσο σημαντικό είναι να σβήσει κάποιος μια φωτιά με εναν κουβά νερό στο ξεκινημά της; Πολύ!Ομως οι τοπικές κοινωνίες το καλοκαίρι ιδιαίτερα προσηλωμένες στην τουριστική δραστηριότητα δεν επαγρυπνούν.

Πόσο συχνά είναι τα θαλάσσια ατυχήματα το καλοκαίρι;Ολοι γνωρίζουμε πως είναι πολλά.

Για όλα αυτά στην περιοχή που επιλέξαμε κάποιοι επαγρυπνούν.

Υπάρχει έπαθλο που θα μπορούσε να δοθεί σε κάποιους που ένωσαν την ψυχή και το σώμα σ’εναν σκληρό αγώνα καθημερινής προσφοράς θυμίζοντας σε όσους τους γνωρίζουν την υψηλότερη σφαίρα της ηθικής;Για ορισμένους η Μια στιγμή της ζωής τους είναι πολύτιμο δώρο για κάποιους άλλους.

Μέρες κρίσης,μέρες ανίχνευσης οραμάτων μια ομάδα ανθρώπων συμπολιτών μας αποφάσισε να κερδίσει μια κοινωνία με όλα τα χαρακτηριστικά της εσωστρέφειας ίσως που χαρακτηρίζει τις τοπικές κοινωνίες.Επεμβαίνουν σε θέματα ζωής χωρίς οικονομική στήριξη απο το κράτος κ την Ευρωπαική ένωση.Στηρίζονται στην αλληλεγγύη από έλληνες κ αλλοδαπούς κάτοικους της περιοχής τους.

Πρόκειται για την εθελοντική οργάνωση ΓΑΙΑ στην Δυτική Μάνη. .

Η δραστηριοτητά τους θεωρούμε ότι καταγράφεται ιστορικά ως ξεχωριστή στιγμή την σημερινή εποχή που οι πολίτες αυτης της χώρας δεν έχουν ακόμα αφήσει το Εγω για το Εμείς.

IMAG1504 740x420

ΓΑΙΑ Εθελοντες Μανης

 

Πολυμέσα

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!