Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 08:16

Διάλεξη από τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ ιατρός– ψυχίατρο Δρ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ ιατρός – ψυχίατρος Δρ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος την ερχομένη Τετάρτη 17 Απριλίου, όπου στις 17:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου θα συμμετέχει σε εκδήλωση με ομιλία με θέμα: «Είμαστε ευρωπαίοι, είμαστε Έλληνες, είμαστε ευρωπαίοι Έλληνες.»

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης.

Το οξύμωρο που οφείλουμε να σημειώσουμε είναι πως το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ΔΕΝ είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία, όπως σχεδόν κανένα άλλο μέρος στην Καλαμάτα.


Σε συνεντέυξεις Ο Δρ. Στέλιος Κυμπουρόπουλοςτου δηλώνει
Η αναπηρία για την αντίληψη του κοινωνικού γίγνεσθαι είναι η δυσκολία, τα ακατόρθωτο της ζωής. Μεταφράζεται ως ανημποριά και ανικανότητα του οποιουδήποτε ανθρώπου να συμμετέχει, με το δικό του τρόπο, στα τεκταινόμενα της καθημερινότητας και των επιλογών. Είναι η κατάρα και αποτελεί συνώνυμο της αρρώστιας. Εγώ και πολλοί άλλοι που ζούμε ως ανάπηροι άνθρωποι ζούμε και διαχειριζόμαστε τη ζωή έτσι. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να υποστηρίξει ότι μια τέτοια ταυτότητα χαρακτηρίζεται αποκλειστικά από μαυρίλα και απαισιοδοξία. Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως αποτελεί κομμάτι της ζωής. Εξάλλου, αυτό που συνηθίζω να λέω πως δε γίνεται να υπάρχει κοινωνία χωρίς αναπηρία... 
Η ασθένεια επηρέασε την προσωπικότητα μου σε ένα κομμάτι της. Η όποια επιτυχία οφείλεται στην προσωπικότητά μου, που επηρεάστηκε από την ασθένειά μου, που υποστηρίχθηκε από την οικογένειά μου, που έκαναν τις επιλογές τους, που αποφάσισαν να κάνουν και δεύτερο παιδί μετά από 16 χρόνια αφού είχαν κάνει το πρώτο παιδί κ.ά. Θέλω να πω ότι όπως και οτιδήποτε άλλο επηρέασε τη ζωή μου για να γίνω αυτό που είμαι σήμερα έτσι έγινε και με την ασθένεια. Αν επιπλέον πω πως σήμερα είμαι επιτυχημένος τότε θα είμαι υπερόπτης. Η όποια πορεία μου θα εκτιμηθεί στο τέλος ή μετά από τη ζωή μου. Προσωπικά δε θεωρώ ότι έχω δεχτεί κάποια “επίθεση” με πέτρες λόγω της διαφορετικής μου λειτουργίας. Ούτε πιστεύω ότι συνεχώς οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να πετάξουν πέτρες για να γκρεμίσουν ό,τι στέκεται όρθιο. Δε θέλω να προστατευτώ από τους άλλους ανθρώπους, θέλω να τους γνωρίζω. Θέλω να είμαι με έναν έρωτα, με φίλους, με ψυχική ισορροπία και όσο μπορώ να φροντίζω το σώμα μου. Δε θέλω να είμαι αποστειρωμένος, μακριά από τον κόσμο, ψηλά σε ένα κάστρο όσο και ευτυχία και να μου προσφέρει αυτό το κατασκεύασμα. Θέλω να πεθάνω και να έχω προσφέρει κάτι σε αυτόν τον κόσμο».

ιατρός – ψυχίατρος Δρ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1985 στην περιοχή του Βύρωνα στην Αθήνα. Σε ηλικία δεκατεσσάρων μηνών διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, μια εξελικτική ασθένεια η οποία του προκάλεσε σοβαρή κινητική αναπηρία. Μεγάλωσε στο Λαγονήσι και φοίτησε στα σχολεία του Κορωπίου. Ως αριστούχος μαθητής της Γ' Γυμνασίου, απασχόλησε τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας λόγω του ότι έγινε ο πρώτος σημαιοφόρος με κινητική αναπηρία σε περίοδο που η νομοθεσία δεν το επέτρεπε. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (2003-2010). Ακολούθησε την ειδίκευση της Ψυχιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απέκτησε Μεταπτυχιακό στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει ενεργή εμπλοκή στο κίνημα ανεξάρτητης διαβίωσης. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Νέων Ιατρών. Οι απόψεις του για θέματα αναπηρίας αλλά και ιατρικής αποτυπώνονται σε αρκετά άρθρα τα οποία έχει γράψει ο ίδιος, αλλά και σε συνεντεύξεις που έχει δώσει στον τύπο και στην τηλεόραση. Το ντοκιμαντέρ «Με λένε Στέλιο» αποτυπώνει τα βασικά στοιχεία της βιογραφίας του.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!