Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 11:57

Ανοίγουν 41 πύλες εισόδου από την 1η Ιουλίου. 9 Οδηγίες για τους τουρίστες

Με κεντρικό μήνυμα «Απολαύστε τη διαμονή σας - Μείνετε ασφαλείς» (Enjoy your stay and stay safe), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προχώρησε στην έκδοση εννέα οδηγιών για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, με δεδομένο ότι από την 1η Ιουλίου «απευθερώνεται» ο τουρισμός.

 Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, σκοπός της ενημερωτικής καμπάνιας, η οποία βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τη βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι η παροχή έγκυρης ενημέρωσης, ώστε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους, επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους στη χώρα μας.

Σημειώνεται, ότι σε όλες τις πύλες εισόδου θα υπάρχει σχετική σήμανση με οδηγίες, ενώ θα μοιράζεται και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Ανοίγουν 41 πύλες εισόδου από την 1η Ιουλίου

Από την 1η Ιουλίου, ανοίγουν συνολικά 41 πύλες εισόδου στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, 27 αεροδρόμια, 7 χερσαία σημεία εισόδου και 7 λιμάνια.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις πύλες εισόδου θα υπάρχει σχετική σήμανση με οδηγίες, ενώ θα μοιράζεται και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η ενημερωτική καμπάνια, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την ΥΠΑ, την Fraport και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού σε τρεις γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, έτσι ώστε όλοι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα να έχουν πλήρη πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό.

Οι εννέα οδηγίες

Όσον αφορά στις οδηγίες της ΓΓΠΠ, ζητά από τους ταξιδιώτες να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να τηρούν όλους τους κανόνες υγειινής. 

 

Αναλυτικά: 

  1. Συχνή χρήση αντισηπτικού
  2. Χρήση μάσκας
  3. Τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο χεριών
  4. Αποφυγή επαφής χεριών με στόμα, μύτη και μάτια
  5. Πέταμα τη μάσκας και των γαντιών σε κάδους απορριμμάτων
  6. Βήξιμο ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο
  7. Τήρηση αποστάσεων ασφαλείας
  8. Πληρωμές ανέπαφα, κατά προτίμηση
  9. Αποφυγή χρήσης ασανσέρ

ΑΠΕ