Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 18:43

3ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών 9 έως 13 Οκτωβρίου. 38 χορωδίες από 15 χώρες θα υποδεχθεί η φετινή διοργάνωση.

Ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, που διοργανώνουν Ο Δήμος Καλαμάτας και ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός Interkultur, πρόκειται να απλωθεί σε όλη την πόλη και θα δώσει την ευκαιρία στους φιλόμουσους να απολαύσουν χορωδίες υψηλού επιπέδου, από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου.
Η φετινή διοργάνωση θα υποδεχθεί 38 χορωδίες από 15 χώρες. Από την Ελλάδα θα μετάσχουν 18 χορωδίες, ενώ 20 προέρχονται από όλη την Ευρώπη, από την Κίνα, την Ινδονησία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Νότια Αφρική.

Παρά τη διαφορετική προέλευση, από τόπους κοντινούς και μακρινούς, τους χορωδούς ενώνει η αγάπη για την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής και η επιθυμία να επισκεφθούν την Καλαμάτα και την περιοχή της.

Φέτος, ένα μεγάλο τμήμα του διαγωνισμού είναι αφιερωμένο στη Θρησκευτική Μουσική a capella.
Το τμήμα αυτό του Διαγωνισμού θα διεξαχθεί στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, με την έγκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Δεκατρείς χορωδίες από πολλές χώρες, στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 11 του μήνα, με ελεύθερη είσοδο, θα αποδώσουν ύμνους σε διάφορες γλώσσες.

interkultur kalamata2
Θα συμμετέχουν χορωδίες από Σλοβενία, Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία, Ινδονησία, Δανία, Ρωσία και Νορβηγία, ενώ θα υπάρξει και Καλαματιανή εκπροσώπηση με 8 χορωδίες.
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι και τα υπόλοιπα τμήματα του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που όπως και οι δύο προηγούμενοι, συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσής, καθώς και στην προβολή των επιτευγμάτων άλλων χωρών στον τομέα της χορωδιακής μουσικής, όπως και στην ευγενή άμιλλα μεταξύ των χορωδιών.

Έτοιμο είναι και το Βραβείο Χορωδιών Καλαμάτας 2019 και αναμένει το μεγάλο νικητή του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.
Πρόκειται για το Μεγάλο Βραβείο, για το οποίο θα διαγωνιστούν τα καλύτερα χορωδιακά σύνολα, βάσει των επιδόσεών τους στη μέχρι τότε διαγωνιστική διαδικασία, το απόγευμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου 2019, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Το Βραβείο αποτελεί δημιούργημα του Παναγιώτη Λαμπρινίδη, Διευθυντή του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.
Το έργο είναι μεικτής τεχνικής και φέρει μια απεικόνιση της πόλης της Καλαμάτας σε πατιναρισμένο ορείχαλκο, καθώς και το λογότυπο του Διαγωνισμού, που είναι ενσωματωμένα σε διάφανο, γυαλισμένο πλεξιγκλάς. Ο Δήμος Καλαμάτας προσφέρει αυτήν την καλλιτεχνική σύνθεση, ενώ έπαθλο 1.500 ευρώ έχει αθλοθετήσει η Interkultur.

interkultur kalamata3

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com