Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 16:24

Το κιθαριστικό ντουέτο "DUO MELIS" στο 9ο φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Το 9ο φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας συνεχίζει δυναμικά και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 στις 21:00, στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95) φιλοξενεί το σημαντικότερο κιθαριστικό ντουέτο στον κόσμο, το «DUO MELIS» που αποτελείται από τον Αλέξη Μουζουράκη και την Susana Prieto.

Μια μεγάλη στιγμή για την πόλη της Καλαμάτας και το Φεστιβάλ Κιθάρας που είναι σε θέση να παρουσιάσουν τo καλύτερο ντουέτο κιθάρας στον κόσμο. Ο Αλέξης Μουζουράκης από την Ελλάδα και η Susana Prieto από την Ισπανία έχουν κατακτήσει Ά Βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχουν παίξει στις σπουδαιότερες αίθουσες συναυλιών σε όλο τον κόσμο και έχουν συνεργαστεί με συμφωνικές ορχήστρες όπως Berliner Symphoniker, Neubrandenburger Philharmonie, Bayerische Kammerphilharmonie, Radio Orchestra of Bucharest και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του Leo Brouwer. Θα μας ταξιδέψουν με έργα A.Piazzolla, J.Rodrigo, A.D.Lhoyer, D.Scarlatti, E.Granados, A.E.Ginastera.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να απολαύσετε από κοντά ένα ρεσιτάλ που ξεσηκώνει ενθουσιώδη σχόλια σε όλο τον κόσμο!

Γενική είσοδος 5 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

(Εξαιρούνται οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο)

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται για ένατη χρονιά φέτος, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών που διαρκούν από τον Νοέμβριο 2019 έως και τον Απρίλιο 2020 με νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες και δεξιοτέχνες της κιθάρας – και όχι μόνο- από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις, gala κιθάρας και μουσικοί διαγωνισμοί κιθάρας είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της πόλης, καθώς και οι επισκέπτες της. Κάθε μήνα, παρουσιάζονται δύο μουσικές εκδηλώσεις σε τρεις υπέροχους πολιτιστικούς χώρους της Καλαμάτας: στο Αμφιθἐατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Studio Μεγάρου Χορού και στο Αμφιθέατρο Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, «ΤΕΡΨΙΣ» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Πραγματοποιείται προς τιμήν του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας, με διεθνή αναγνώριση, του Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia.

Πρόγραμμα συναυλίας:

J. RODRIGO (1901-1999)

Tonadilla

ANTOINE DE LHOYER (1768-1840)

Duo N° 3. Op. 31

I.Allegro

II. Romance

III. Rondo

A. PIAZZOLLA (1921-1992)

Tango Suite: Allegro

PAUSE

D. SCARLATTI (1685-1757)

Sonata K 204 a *

Sonata K 9, L 413 *

Sonata K 18 *

ENRIQUE GRANADOS (1867-1916)

Valses Poéticos*

A. E. GINASTERA (1916-1983)

Danzas argentinas*

I. Danza del viejo boyero

II. Danza de la moza dolosa

III. Danza del gaucho matrero

https://www.youtube.com/watch?v=GcEMRWcASlA

https://www.youtube.com/watch?v=baCCPxBtTUU

https://www.youtube.com/watch?v=auFGzcfnbfo

https://www.youtube.com/watch?v=GP-a_KS5gH8

https://kalamataguitarfestival.gr/

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com