Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 06:45

SHOWCASE Festival

Το SHOWCASE Festival (Music &Art Dance Performances) πραγματοποιείται για πρώτη φορά με την συμμετοχή μουσικών και χορευτικών ομάδων Πελοποννήσου αλλά και υπόλοιπης Ελλάδας στο λιμάνι της Καλαμάτας στις 14 Ιουλίου και ωρα 9:00μμ. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που βραβεύει την πολιτιστική δημιουργία σε αυτές τις τέχνες. Αναδεικνύει πρωτότυπες χορευτικές και μουσικές ομάδες του τόπου μας και προβάλλει το ταλέντο τους στο ευρύ κοινό.

Στόχος της καλοκαιρινής μουσικοχορευτικής εκδήλωσης – φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας του τόπου μας, μέσα από την διαφορετικότητα και την καινοτομία μουσικών και χορευτικών ομάδων που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και όχι μόνο, καθώς επίσης και τα οφέλη που προκύπτουν για την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος.

Το SHOWCASE Festival (Music & Dance Art Performances) ξεκινά στην Καλαμάτα, ως την κατεξοχήν ‘πόλη του χορού’. Είναι προφανές ότι η εν λόγω διοργάνωση προσθέτει υπεραξία στο πολιτιστικό προϊόν της πόλης της Καλαμάτας, η οποία είναι τουριστικός προορισμός και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις –φεστιβάλ αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου, για την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας. Η προσέλκυση κόσμου από την Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Ελλάδα θα ζωντανέψει την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας και θα αναβαθμίσει την πολιτιστική μας δράση. Σκοπός μας πάντα η ανάδειξη της Πελοποννήσου ως μαγευτικού προορισμού για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Σημειώνεται ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων στο φεστιβάλ από την Μεσσηνία αλλά και από όλα τα μέρη της Ελλάδας (Καλαμάτα, Μεσσήνη, Σπάρτη, Πάτρα, Χαλκίδα, Αθήνα), με πιστοποιημένες μέχρι σήμερα γύρω στις 200 συμμετοχές. Μουσικές ορχήστρες και πρωτότυπες χορευτικές ομάδες θα μας χαρίσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας. "Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο χορός και η μουσική είναι τέχνη και πολιτισμός που ομορφαίνουν την ζωή όλων μας, συμβάλλοντας στην ανθρώπινη επικοινωνία, αγωνιζόμαστε συνεχώς για την διάδοσή τους, ευαισθητοποιώντας και προτρέποντας τη συμμετοχή κάθε φορά νέων κοινωνικών ομάδων." αναφέρουν οι διοργανωτές

Η εκδήλωση είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συμμετέχοντες στο πρώτο SHOWCASE Festival 2019:
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ
1.Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας ‘Μαρία Κάλλας’ (Σύνολο Μοντέρνας Μουσικής, Υπεύθυνος καθηγητής-Μαέστρος: Πέτρος Κατσούλης), 2.Καθηγητής πνευστών και Μαέστρος Συνόλων Δυτικής Μάνης: Τάσος Δράμπαλης, 3.Φιλαρμονική Δήμου Μεσσήνης (Μουσικό σύνολο Σαξοφώνων ‘messinSaX ‘ Μαέστρος: Γιώργος Μανδρουλέας, 4.Νεανική χορωδία ‘Hakuna Matata’ Γιώργου Σκλήκα.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ
1.Dance Studio Maria Lada Καλαμάτας, 2.Fame Dance Academy Καλαμάτας, 3.Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας, 4.Baila Fuerte DC Καλαμάτας, 5.Σχολή Γυμναστικής Έφης Κουδούνη ‘Physical’ Καλαμάτας, 6.Ρυθμικός Όμιλος Καλαμάτας, 7.Άθλος Καλαμάτας, 8.Dancesport Hall Πάτρας, 9.Dikaia Oriental Artist Αθήνας, 10.Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πετρούπολης Αττικής, 11.‘SnapSteps’ Αθήνας, 12. Byron Espin Dance Team Αθήνας, 13. Tango Impulsivo Αθήνας, 14. Bollywood Danza Club Κ. Αχαγιάς, 15.Christina’s Dance Studio Σπάρτης.

Μια εκδήλωση που θα μας ταξιδέψει… μακριά με τα μάτια της ψυχής μας και της φαντασίας μας σε κόσμους ντυμένους με θεσπέσιες μουσικές και νότες μελωδικές, σε μια πανδαισία ρυθμών, εικόνων, ήχων και δημιουργικών χορογραφικών πατημάτων, σε κόσμους μαγευτικούς που κατεξοχήν η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να σε οδηγήσουν!

Πρωταγωνιστές της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος του τόπου μας, το δυναμικό με τις πολλαπλές δυνατότητες των ανθρώπων των σχολών, συλλόγων και φορέων. Ο συνδυασμός δύο τεχνών μαζί, μουσικής και χορού, στο υπέροχο λιμάνι της Καλαμάτας, σας υπόσχεται στιγμές γεμάτες ευχαρίστηση. Ας ετοιμαστούμε να απολαύσουμε αυτό το όμορφο πρωτότυπο θέαμα των δικών μας ταλέντων, που θα μας αναδείξουν την δική τους δημιουργία, και θα μας ταξιδέψουν σε διαφορετικούς κόσμους και πολιτισμούς! 

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!