Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 22:28

"Φιλουμένα Μαρτουράνο" από τη "Θεατρική Διαδρομή"

"Φιλουμένα Μαρτουράνο" από τη "Θεατρική Διαδρομή" "Φιλουμένα Μαρτουράνο" από τη "Θεατρική Διαδρομή"

Πρεμιέρα για το «Φιλουμένα Μαρτουράνο» με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες από τη 'Θεατρική Διαδρομή΄ στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας.  Πρόκειται Το αριστούργημα του Εντουάρντο ντε Φιλίππο ξεκίνησε από θεατρικό έργο και συνέχισε ως κινηματογραφική ταινία, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία και στην σκηνή και στην οθόνη. Οι παραστάσει θα δίνονται καθημερινά, εκτός Δευτέρας ως τις 21 Φεβρουαρίου.

 "Φιλουμένα Μαρτουράνο" από τη "Θεατρική Διαδρομή" 

Πραγματεύεται την ιστορία της Φιλουμένας Μαρτουράνο μιας γυναίκας που ξεκίνησε ως πόρνη και κατέληξε ερωμένη του πλούσιου Ντομένικο Σοριάνο. Η ώριμη πια Φιλουμένα ζητάει από τον Ντομένικο να την παντρευτεί και ταυτόχρονα του αποκαλύπτει ότι έχει τρεις γιούς. Ένας από αυτούς τους γιούς είναι καρπός της συνεύρεσης, που είχαν παλαιά ο Ντομένικο και ή τότε πόρνη Φιλουμένα.

Το έργο αποτελεί ένα ισχυρό δείγμα ρεαλισμού και τροφοδοτείται από το στοιχείο της σύγκρουσης, εξασφαλίζοντας έτσι μια ατμόσφαιρα γεμάτη πάθος, όπου κινούνται οι δύο πρωταγωνιστές: από τη μια, αναδύονται η πικρία μιας γυναίκας ταπεινωμένης, η οργή μιας μητέρας που απειλείται, η εξέγερση ενός ανθρώπου λαϊκής καταγωγής που περιφρονήθηκε, από την άλλη, διακρίνονται η κομψότητα ενός άνδρα της ανώτερης τάξης, το άγχος της επικράτησης, ο εγωισμός του αρσενικού και ο σαρκασμός. Έπειτα η προσευχή, ο θρήνος, η εκτόνωση, η συγγνώμη. Τέλος, η ανακάλυψη ενός νέου, θερμού συναισθήματος, αυτού της Πατρότητας, που διασταυρώνεται με το πανάρχαιο και παθιασμένο της Μητρότητας.
Η υπόθεση εξελίσσεται στην Νάπολη της Ιταλίας.
Υπόδειγμα λυρικής και ρομαντικής γραφής με έντονα κωμικά στοιχεία και έξυπνους διαλόγους, μεγάλες ανατροπές και απροσδόκητο φινάλε.

"Φιλουμένα Μαρτουράνο" από τη "Θεατρική Διαδρομή"

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί:
1/ Μαρία Τούμπουρου
2/Χρήστος Καράμπελας
3/ Χριστιάνα Ρούπα
4/Νίκος Κολόζης
5/Ματίνα Νιάρχου
6/Στρατής Καϊκης
7/Γιώργος Ιατρόπουλος
8/Κώστας Παναγόπουλος
9/ Αγγελική Κανδυλιώτη
10/ Νίκος Χατζηγιαννόπουλος
11/ Ευτυχία Μουτεβελή
12/Γιάννης Φωτεινόπουλος
13/ Μάνος Σηφογιωργάκης
14/ Αφροδίτη Κομπότη
15/ Γιάννης Μπάκας – Μουζάκης
16/Βένια Μπελαούρη
17/ Εύα Τσίγγου
18/ Παναγιώτης Σιάχος
19/ Βίλμα Ταγαρούλια
20/ Μάριος Μέτσιος
21/Ζιζέλ Παπά
22/Γιάννης Κυριακόπουλος
23/Αποστόλης Ασημακόπουλος
24/Γιώργος Τσόπελας
25/Στάθης Μητσέας
26/Κων/νος Καράμπελας
27/Βαγγέλης Χαντζηγιαννόπουλος

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!