Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 10:26

Παράταση της Περιοδικής Έκθεσης «Πυξίδες Σκεύη Πολύτιμων» έως 30 Νοεμβρίου 2020

Παράταση της Περιοδικής Έκθεσης «Πυξίδες Σκεύη Πολύτιμων» έως 30 Νοεμβρίου 2020 Παράταση της Περιοδικής Έκθεσης «Πυξίδες Σκεύη Πολύτιμων» έως 30 Νοεμβρίου 2020

Η περιοδική έκθεση «Πυξίδες, Σκεύη Πολύτιμων» εγκαινιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας στις 29 Φεβρουαρίου 2020, λίγες ημέρες πριν από την επιβολή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19 που είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή μεταξύ άλλων και της λειτουργίας των μουσείων της χώρας.

Με την επαναλειτουργία των μουσείων από σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ανακοινώνει την παράταση της διάρκειας της εν λόγω έκθεσης μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να την επισκεφθεί το ευρύ κοινό αλλά και οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην αρχή του επόμενου σχολικού έτους.

Επισημαίνεται ότι για την προστασία του κοινού και των υπαλλήλων, τόσο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας όσο και σε όλα τα μουσεία του νομού Μεσσηνίας (Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης, Μουσείο Χώρας, Μουσείο Πύλου, Μουσείο Οχυρού Συγκροτήματος Τρουπάκηδων Καρδαμύλης) αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους, έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις μέτρα ασφαλείας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται σε δημιουργικό διάλογο οι πυξίδες, χαρακτηριστικοί τύποι αγγείων της αρχαιότητας, προερχόμενες από διάφορες θέσεις της Μεσσηνίας, που χρησιμοποιούνταν για την φύλαξη κοσμημάτων ή άλλων πολύτιμων αντικειμένων αλλά και για την αποθήκευση καλλυντικών–καλλωπιστικών σκευασμάτων με τις σύγχρονες δημιουργίες των καλλιτεχνών Ηλία Χριστόπουλου και Μάνου Καλαμένιου που εμπνέονται από αυτές και δημιουργούν τις σύγχρονες εκδοχές τους.

Γενική επιμέλεια της έκθεσης: Δρ. Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά.

Μουσειολογικό Σκεπτικό/Κείμενα: Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά, Μαρία Τσουλάκου, Κατερίνα Τζαμουράνη, Αρχαιολόγοι ΕΦΑΜΕΣ. Μεταφράσεις: Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου, Αρχαιολόγος ΕΦΑΜΕΣ.

Τεχνική επιμέλεια/Υποστήριξη παρουσίασης: Δήμητρα Πίκουλα, Πολιτικός Μηχανικός, Προϊσταμένη Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών ΕΦΑΜΕΣ. Θάνος Κατάκος, Συντηρητής, Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης ΕΦΑΜΕΣ, Ηλίας Χριστόπουλος, κεραμίστας. Γιάννης Οικονομόπουλος, εργατοτεχνίτης ΕΦΑΜΕΣ.

Φωτισμοί: Γιώργος Παπανικολάου, ηλεκτρολόγος ΕΦΑΜΕΣ.

Συντήρηση αρχαιολογικού υλικού: Ευγενία Σπάλα, συντηρήτρια ΕΦΑΜΕΣ.

Γραφιστική επιμέλεια/παραγωγή βίντεο: Αναστάσιος Παπαδόγκωνας, γραφίστας ΕΦΑΜΕΣ.

Μουσική βίντεο: Στάθης Γυφτάκης, Διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Σχέδια: Ουρανία Ανδριανοπούλου, Σχεδιάστρια ΕΦΑΜΕΣ.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com