Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 18:42

Ο Franz Schubert με την ματιά του Ferenc Liszt

Ο Franz Schubert με την ματιά του Ferenc Liszt Ο Franz Schubert με την ματιά του Ferenc Liszt

Οι "Μουσικές του Κόσμου" συνεχίζουν το ταξίδι τους την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στις 20:00 στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας μεταφέροντάς μας στα σαλόνια των μέσων του 19ου αιώνα στην κεντρική Ευρώπη. Εκεί, όπου ο Liszt "συνομιλούσε" με τον Chopin, ο Delacroix με τον Balzac και ο Berlioz με τον Hugo ενώ η αριστοκρατία των Παρισίων διασκέδαζε με τα αριστουργήματά τους! Ο Schubert βέβαια δεν συναντήθηκε ποτέ με τον Liszt αλλά τα διάσημα τραγούδια του συγκίνησαν τον σπουδαίο βιρτουόζο του πιάνου, που φρόντισε να τα παρουσιάσει μετατρέποντάς τα σε πιανιστικά έργα, στα σαλόνια της Ευρώπης...

Η σοπράνο Χριστίνα Γιαννακοπούλου και ο πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης θα παρουσιάσουν γνωστά Lieder του Schubert αλλά και πιανιστικές παραλλαγές τους με την απαράμιλλη δεξιοτεχνία του Ferenc Liszt.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Οι "Μουσικές του Κόσμου" είναι ένας κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τον σύλλογο "ΤΕΡΨΙΣ". 
Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ανθρώπινη φωνή. Η ανθρώπινη φωνή από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι και σήμερα αποτέλεσε και αποτελεί αφορμή, έμπνευση, λόγο και αιτία για τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του γήινου πολιτισμού.
Ο λόγος, η ποίηση, το τραγούδι, η προσευχή,το γλέντι, η χαρά, ο πόθος, το παραμύθι, ο θρήνος, το μοιρολόι, ο πόνος από την στιγμή της γέννησης μέχρι και το τέλος του κόσμου εκφράζονται και εκφέρονται με τον ήχο της ανθρώπινης φωνής....
Αυτός θα είναι και ο στόχος του φετινού κύκλου...

"Η ανθρώπινη φωνή της μοναξιάς και της σιωπής..."
όπως έγραψε το 1932 στο συννεφιασμένο Λονδίνο, ο Γιώργος Σεφέρης.
Την Καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!