Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 12:33

Μια παρέα για τη Σοφία

Μια παρέα για τη Σοφία Μια παρέα για τη Σοφία
"Μια παρέα για τη Σοφία"
 Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στις 8 το βράδυ, γινόμαστε όλοι «Μια παρέα για τη Σοφία».

Μια παρέα γεμάτη όμορφες θύμησες και λόγια καρδιάς, σαν κι αυτά που ταιριάζουν και αξίζει να μοιράζονται για τη Σοφία… την αείμνηστη Σοφία Φίλντιση. Μια βραδιά με άρωμα αρμπαρόριζας και βασιλικού. Μια παρέα για τη Σοφία, γεμάτη τέχνη, γεμάτη ζωή, μέσα από μια μεγάλη απουσία. Μια απουσία που επιβεβαιώνεται από κείνη την αέναη παρουσία, που για μια ακόμη φορά «θα φωτίσει της ζωής μας τα ουσιώδη», όπως η ίδια είχε γράψει κάποτε σε άρθρο της!

Όσοι έχετε να μοιραστείτε κάτι στην παρέα μας για τη Σοφία, θα μας βρείτε στο Vino Banco Tapas Bar στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, ως παράλληλη εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης «Τέχνης Διάλογοι», που διοργανώνει η Kalliergon (παράταση έως και 8 Μαρτίου 2020).
 

Σοφία Φίλντιση, Συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Ποιήτρια και Στιχουργός

Η Σοφία Φίλντιση γεννήθηκε το 1937 στο χωριουδάκι Βανάδα της ορεινής Τριφυλίας. Φοίτησε στο Αμερικανικό Κολέγιο της Αθήνας με υποτροφία. Πάνω από τριάντα βιβλία η σοδειά της, το μεγαλύτερο όμως μέρος της δουλειάς της απευθύνεται σε παιδιά και νέους.  Υπήρξε δημοτική σύμβουλος της πόλης όπου ζούσε -Καλαμάτα- και αντιπρόεδρος του θεάτρου της. 

Ο Μίμης Πλέσσας μελοποίησε 20 από τα τραγούδια της που τραγούδησαν η Δήμητρα Γαλάνη, Μελίνα Κανά, Τζένη Βάνου, Πουλόπουλος, Κλεοπάτρα, Λαβήνα κ.α.

Είχε αρθρογραφήσει στην τοπική εφημερίδα "ΜΑΧΗ" και στο περιοδικό "ΦΛΑΣ" της Μεσσηνίας. Ίδρυσε και διηύθυνε το Ρ/Σ "ΑΝΤΙΡΑΔΙΟ". Έντονη ήταν η παρουσία και η δραστηριότητά της στα πολιτικά πράγματα της πόλης της. Η Σοφία Φίλντιση πέθανε σε ηλικία 74 ετών τον Απρίλιο του 2011.

 
Περισσότερες πληροφορίες : https://www.facebook.com/events/198498527946929/
 
Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Το Humans Of Kalamata αποτελεί μέρος των υπηρεσιών της εταιρίας 3Q
Στόχος είναι να αποτελέσει πραγματικά φωνή δημιουργικότητας και έμπνευσης, φωνή των όμορφων ιδεών και των ανθρώπων.
Το Humans of Kalamata είναι η φωνή σου! 

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com