Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 18:14

Ξεκινάει το 3ημερο Φεστιβάλ «Καζαντζάκης & Ζορμπάς 100+1 χρόνια μετά» στη Στούπα

3ημερο Φεστιβάλ «Καζαντζάκης & Ζορμπάς 100+1 χρόνια μετά» στη Στούπα 3ημερο Φεστιβάλ «Καζαντζάκης & Ζορμπάς 100+1 χρόνια μετά» στη Στούπα

O Καζαντζάκης και Ζορμπάς ζωντανεύουν και πάλι για 3 μέρες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Καζαντζάκης & Ζορμπάς στη Στούπα 100+1 χρόνια μετά», που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», 21-23 Σεπτεμβρίου 2018 στην Στούπα. Αφορμή για πληθώρα εκδηλώσεων οι δύο -μυθικές, πια- προσωπικότητες του παρελθόντος, που ξανασμίγουν εκεί όπου πρωτοσυναντήθηκαν, με φόντο τη όμορφη Στούπα της Μεσσηνιακής Μάνης του σήμερα. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα κυρίως, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ν. Καζαντζάκης» στην όμορφη Στούπα.

Ενταγμένο στο «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018» της Ε.Ε. και υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης, το 3ημερο Φεστιβάλ αναδεικνύει τη σημερινή Μεσσηνιακή Μάνη, μέσα από τις ιδιαίτερες πτυχές της δράσης και της προσωπικότητας του μεγάλου συγγραφέα και του παγκοσμίως γνωστού ήρωα του.

 

Από την Παρασκευή 21 έως και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα μέρη όπου έδρασε κι έζησε ο Καζαντζάκης με τον πραγματικό Ζορμπά. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έκθεση εικαστικών τοπικών κυρίως καλλιτεχνών και έκθεση φωτογραφίας από υλικό αρχείου, ζωντανή μουσική, κινηματογραφικές προβολές ντοκιμαντέρ και NARTURA, Σωματείο για την Τέχνη & τη Φύση , ταινίας, ομιλίες και αφηγήσεις, λογοτεχνικές προσεγγίσεις στο έργο του σπουδαίου λογοτέχνη, τηλεοπτικό αφιέρωμα από την ΕΡΤ Καλαμάτας, αλλά και βιωματικά εργαστήρια για παιδιά.

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στις 17.50 η σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη «Ζορμπάς», θα πλημμυρίσει τη Στούπα, προσκαλώντας όλους στο «ώπα της ψυχής μας». Η εμπνευσμένη συμμετοχική δράση που χαρακτήρισε την περσινή διοργάνωση, επαναλαμβάνεται φέτος με όλους όσους βρίσκονται στην Στούπα τη στιγμή της αναμετάδοσης του διάσημου συμφωνικού έργου να χορεύουν αγκαλιασμένοι έχοντας το ώπα της ψυχής τους στα χείλη. Η δράση θα καλυφθεί θα οπτικοακουστικά από το ΝΑΡΤΟΥΡΑ, με στόχο να προβάλλει την μεσσηνιακή πόλη σε όλη την Ελλάδα και παραπέρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι συμμετοχές, καθώς και φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στην επίσημη
σελίδα της ΝΑΡΤΟΥΡΑ στο facebook nARTura και στο bit.ly/ManiTraveler

 

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!